Ruusukaalien kasvattaminen – vinkkejä ruusukaalien kasvattamiseen

ruusukaali ovat hitaasti kasvavia vihanneksia, jotka ovat pakkasenkestäviä ja tarjoavat hyvän sadon talvikuukausina. Jokainen verso näyttää pieneltä kaalilta.

Ruusukaali kuuluu Brassica-kasviryhmään ja auttaa välttämään tauteja ja tuholaisia. Niitä ei saa istuttaa maahan, jossa on ollut muita ristikukkaisia ​​(esim. kaali, parsakaali, nauris, lehtikaali, kukkakaali jne.).

Kaiva ja lisää orgaanista kompostia maaperään muutama viikko ennen istutusta auttaaksesi maaperän kosteudensitomisominaisuuksia.

Kylvä siemenet siemenruukkuihin kevään puolivälissä kesään. Itäminen kestää noin 3-10 päivää.

Istuta taimet, kun ne ovat noin 5-6 viikon ikäisiä ja noin 15 cm korkeita.

Kylvöaika on suunniteltava siten, että taimet istutetaan noin 3 kuukautta ennen ensimmäistä pakkasia.

Istuta taimet noin 40 cm etäisyydelle toisistaan ​​ja jos istutat riviin, jätä rivit noin 75-85 cm etäisyydelle toisistaan.

Levitä lannoitetta ja vettä istutuksen yhteydessä.

Ruusukaalit kasvavat viileissä lämpötiloissa ja kasvavat parhaiten noin 15-18 °C:ssa. Ne kasvavat hyvin jopa 25 asteen lämpötiloissa. Kuuma lämpötila saa kaali avautumaan ja menettää kiinteyttä. Lämmin sää saa aikaan myös voimakkaamman versomaun.

Ruusukaalit kasvavat hyvin hyvin ojitetussa maaperässä, mutta säilyttävät maaperän kosteuden.

Ruusukaalien juuristo on matala, ja siksi on huolehdittava siitä, etteivät juuret vaurioidu, kun niitä hoidetaan maaperään ja rikkakasveihin.

Typpilannoitetta tulee levittää maaperään 3 viikon välein kasvukauden aikana.

Ruusukaalit tarvitsevat runsaasti vettä, mutta eivät pidä seisovasta vedestä.

Kevyet maaperät vaativat useammin kastelua kuin raskaat maat.

Muista kastella satoa riittävästi kasvukauden aikana, sillä kasvit tarvitsevat vettä kasvuun ja itämiseen.

Kasvukärjen poistaminen kasvista noin kuukautta ennen sadonkorjuupäivää johtaa korkeampiin satoihin, kasvi pystyy ohjaamaan energiaa lehtien kasvusta ruusukaalin kehitykseen.

Versot muodostuvat lehtien kainaloihin (kohtaan, jossa lehti liittyy varteen), ja ne voidaan korjata noin 3 kuukautta istutuksen jälkeen. Poimi versot, kun niiden halkaisija on noin 2–2,5 cm tai heti, kun kasvin alalehdet alkavat kellastua.

Poimi tai leikkaa verso varresta ja poista irtonaiset lehdet versosta. Säilytä versoja viileässä, pimeässä paikassa. Kuten useimmat vihannekset, itut maistuvat parhaimmalta tuoreena.

Kaali voidaan pakastaa. Kun keität ituja, tee ristinmuotoinen viilto itun pohjan läpi, näin varmistetaan, että itu kypsyy tasaisesti keskeltä ja siksi itu ei ”ylikypsy ja märkä” alussa. ulkona varmistaen keskiosa on kypsennetty.

Kirvat ja madot ovat tavallisia kaalituholaisia, jotka vaikuttavat. Maaperän pH:n pitäminen 6,5:ssä tai sen yläpuolella auttaa ehkäisemään tiettyjä sairauksia, kuten kaalin mairotautia (aiheuttaa maasientä).

Vihannespuutarha, vinkkejä kukkakaalin kasvattamiseen

Vinkkejä punajuurien kasvattamiseen