Mitä istuttaa juhannuksena syksyn satoa varten

Kyllä, on todella mahdollista istuttaa kasvimaa uudelleen keskellä kesää. Tai jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta aloittaa aikaisemmin, aloita istuttamalla kauden ensimmäinen puutarhasi!

Se on totta, vaikka olisit menettänyt tilaisuuden istuttaa puutarha tänä keväänä, vielä on aikaa kasvattaa vihannekset tänä vuonna. Ja usko tai älä, lista siitä, mitä voit vielä kasvattaa, on melko pitkä.

Keskikesän puutarhan uudelleenistuttaminen on loistava tapa pitää puutarhasi tuotannossa syksyyn asti.

Uusien siementen kylvä vihanneskasveille keskikesällä on täydellinen tapa pitää puutarha täydessä tuotannossa myöhään syksyyn asti, sillä se ei ainoastaan ​​tarjoa perheellesi lisätuotteita, vaan se on myös helpompaa kuin koskaan tehdä kuumina kesäkuukausina.

Itse asiassa uusien satojen aloittamisesta kesän aikana on monia etuja puutarhurille ja kasveille!

Puutarhurille se on mahdollisuus istuttaa ilman huolta pakkasesta. Se eliminoi myös home- ja lahoongelmia, joita voi esiintyä viileässä, kosteassa ja joskus liian sateisessa kevätsäässä.

Kasveille kuuma kesämaa mahdollistaa siementen nopean itämisen. Ja pitkät päivänvalotunnit yhdistettynä kuumiin, kosteisiin kesäöihin tekevät ihmeitä nopeaan ja tasaiseen kasvien kasvuun!

Avain menestykseen, kun istutat puutarhaasi kesällä, on valita lajikkeet, jotka kasvavat ja kypsyvät riittävän nopeasti tuottamaan toisen täyden syksysadon ennen talvea. Ja saatat olla hämmästynyt siitä, kuinka monta vihannesta voidaan istuttaa uudelleen!

Tässä on joitain parhaita kasveja uudelleenistutettaviksi:

Vihreät pavut

Vihreät pavut sopivat useiden kasvien kasvattamiseen yhdellä kasvukaudella.

Keväällä istutetut vihreät pavut alkavat yleensä haalistua heinäkuun puolivälissä tai loppupuolella. Mutta uudelleen istuttaminen puolivälissä kesällä tuottaa herkullisen toisen sadon syksyn saapuessa.

Valitse lajikkeet, jotka voivat kasvaa siemenestä satoon 60 päivässä. Vihreät pavut ovat täydellinen valinta kesäistutukseen.

kurkut

Kurkun siemenet itävät ja kasvavat nopeasti lämpimässä kesämaassa ja ilman lämpötilan ollessa korkea. Tästä syystä ne ovat erinomainen valinta kesän kasvimaan uudelleenistutukseen.

Kurkkulajikkeet kypsyvät vain 50-65 päivässä. Tätä silmällä pitäen istutus heinäkuun puolivälissä on täydellinen syys-lokakuun satoon.

Ja lisäbonuksena monet tuholaiset, jotka vahingoittavat kurkkua keväällä ja alkukesällä, eivät ole yhtä yleisiä juhannuksena.

Suolakurkku on myös erittäin hyvä valinta, se kasvaa nopeasti ja antaa paljon loppukesällä ja syksyllä.

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsat ovat toinen vihannes, joka siirtyy siemenestä satoon melko nopeasti. Itse asiassa jotkut lajikkeet tuottavat sadon jopa 50 päivässä!
Kesäkurpitsa kypsyy nopeasti kuumassa kesämaassa.

Kun kesäkurpitsaa ja kurkkua istutetaan uudelleen kesän vihannespuutarhaan, on tärkeää muistaa, että säännöllinen kastelu on iso avain menestykseen. Molemmat viljelykasvit tarvitsevat tasaisen vedensaannin hedelmien täyttämiseksi, joten kastele hyvin.

Salaatti / lehtikaali / pinaatti

Koko ”vihreiden” perhe sopii täydellisesti kesän uudelleenistutukseen kasvimaassa. Salaatti, lehtikaali, pinaatti ja muut vastaavat kasvikset itävät ja kasvavat nopeasti.

Monet lajikkeet ovat sadonkorjuuvalmiita jo 25-30 päivän kuluttua istutuksesta. Kylvä muutama rivi siemeniä heinäkuussa, sitten uudelleen 3 viikon välein elokuuhun asti syksyllä tuoreita salaatteja varten.
Salaattikasvit voidaan istuttaa uudelleen useita kertoja kauden aikana.

Kasvata kesäistutuksella puutarhasi varjoisimmilla alueilla tai jopa peltokasvien vieressä. He pitävät viileästä säästä, mikä estää niitä pultautumasta.

Herneet

Jos rakastat herneitä, on pakko istuttaa uudelleen kesäpuutarhaan! Kun istutetaan heinäkuun lopulla, herneet ovat valmiita kukkimaan ja tuottamaan viileiden syksyn lämpötilojen tullessa – ja se on täydellinen vahvalle, terveelle satolle.

Halkaistut herneet ja lumiherneet sopivat erinomaisesti toiselle istutukselle. Niin ovat perinteiset herneet, mutta muista valita nopeasti sadonkorjuulajikkeita toiselle istutukselle. Nämä kypsyvät nopeammin kuin kiipeilyherneet.

Yksivuotiset yrtit

Kun istutat kasvimaasi kesällä uudelleen, älä unohda yksivuotisia yrttejä!

On olemassa useita yrttejä, jotka voidaan helposti kylvää ja kasvattaa uudelleen kesän puolivälissä upeaa syksyn satoa varten. Basilika, korianteri, persilja ja tilli ovat kaikki loistavia valintoja toiselle syksyn satolle.
Basilika kasvaa nopeasti siemenistä ja voi olla valmis toiseen satoon alkusyksystä.

Kaikki nämä aromaattiset yrtit voivat olla hyödyllisiä keittojen, kastikkeiden ja muiden maustamiseen puutarhaa suojeltaessa. Älä myöskään pysähdy vain yksivuotisiin yrtteihin.

Jos haluat laajentaa kotimaisten yrttien valikoimaa, keskikesä on täydellinen aika. Timjami, oregano ja ruohosipuli voidaan turvallisesti istuttaa tai istuttaa keskikesällä. Tämä antaa näille monivuotisille ruohoille runsaasti aikaa sopeutua ja pudottaa pysyvät juuret ennen talvea.

Muutamia vihanneksia välttää:

Ja lopuksi, on joitain vihanneskasveja vältettävä, kun istutat uudelleen kesän kasvimaa. Perunat, tomaatit ja paprikat eivät yksinkertaisesti ole hyviä ehdokkaita kesän uudelleenistutukseen.

Valitettavasti tomaatteja ja paprikaa ei voi istuttaa uudelleen juhannuksena.

Nämä sadot tarvitsevat 75–90 päivää tai enemmän kypsyäkseen, ja useimmilla alueilla pakkaset alkavat ennen kuin kasvit voivat tuottaa syötäviä hedelmiä.

Täydennä vapaasti omilla vinkeilläsi kommenteissa!

Hyvää satoa!

6 vihannesta, joiden siemenet voit kylvää joulukuussa

6 vinkkiä tuottavaan vihannespuutarhaan, vaikka tilaa on rajoitetusti