Kuinka kasvattaa Savoy- tai Pontoise-kaali siemenistä

Useimmat meistä ovat tuttuja kaulavihreät, jos vain sen yhdistäminen coleslaw, suosittu grilli lisuke, ja fish and chips.

Omalta osaltani en ole suuri kaalin ystävä. Ehkä se johtuu epämiellyttävästä ruoanlaiton hajusta tai hieman kumisesta rakenteesta. Jos, kuten minä, et yleensä pidä kaalista, minulla on sinulle kaali, savoijikaali, joka tunnetaan myös nimellä Savoy-kaali tai Pontoise-kaali. Mutta mitä sitten on savoijikaali ja miten savoykaali ja vihreä kaali yhdistyvät? Selvitämme.

Mikä on Pontoise-kaali?

Savoykaali (Pontoise) kuuluu Brassica-sukuun parsakaalin ja ruusukaalin ohella. Tätä vähäkalorista vihannesta käytetään sekä tuoreena että kypsennettynä, ja se sisältää runsaasti kaliumia, muita kivennäisaineita ja A-, K- ja C-vitamiinia.

Ilmeisin ero tavallisen viherkaalin ja Pontoise-kaalin välillä on sen ulkonäkö. Sen monisävyinen vihreä lehdet ovat yleensä tiukemmat keskeltä ja avautuvat vähitellen paljastaen käpristyneitä, röyhelöisiä lehtiä (violetti Pontoise-lajikkeen osalta). Kaalin keskusta näyttää hieman aivoilta, joissa on kohonneet suonet.

Vaikka lehdet näyttävät sitkeiltä, ​​savojan lehtien upea vetovoima on siinä, että ne ovat erittäin pehmeitä, jopa raakoja.

Tämä tekee niistä täydelliset käytettäväksi tuoreissa salaateissa, kasviskääreenä tai kalan, riisin ja muiden ruokien sänkynä.

Ja niistä tulee vielä maukkaampaa coleslawia kuin vihreä serkkunsa.

Lehdet ovat miedompia ja makeampia kuin viheriöiden lehdet.

Joten veikkaan, että mietit kuinka kasvattaa savoijikaalia.

Savoy- (tai Pontoise-)kaalin kasvattaminen:

Savoijakaalin kasvatus on samanlaista kuin minkä tahansa muun kaalin kasvatus. Molemmat kaalit ovat kylmänkestäviä, mutta Savoijikaali on ylivoimaisesti kylmäkestävin kaaleista.

Suunnittele uusien kasvien istuttaminen keväällä riittävän aikaisin, jotta ne kypsyvät ennen kesän lämpöä.

Kylvä siemenet 1 kuukausi ennen viimeistä pakkasia:

Kylvä siemenet 4 viikkoa ennen viimeisiä pakkasia kasveille, jotka siirretään kesäkuussa, ja syyskaali 6–8 viikkoa ennen ensimmäisiä pakkasia alueellasi.

Anna kasvien kovettua ja sopeutua kylmempään lämpötilaan ennen istutusta.

Istuta Pontoise-kaali jättäen rivien väliin 60 cm ja kasvien väliin 45 cm etäisyys aurinkoiseen paikkaan vähintään 6 tuntia päivässä.

Maaperän pH:n tulee olla välillä 6,5-6,8, sen tulee olla kosteaa, hyvin valutettua ja runsaasti orgaanista ainesta optimaalisten olosuhteiden saavuttamiseksi savoiakaalia kasvatettaessa.

Jos aloitat näistä vaatimuksista, Pontoise-kaalin hoitaminen ei ole lopulta paljon työtä.

Savoijikaalia hoidettaessa on suositeltavaa multaa kompostilla, hienoksi silputuilla lehdillä tai kuorella, jotta maa pysyy viileänä ja kosteana.

Pidä kasvit jatkuvasti kosteana, jotta ne eivät stressaa, levitä vettä 2 cm viikossa sateesta riippuen.

Lannoita kasveja nestemäisellä lannoitteella, kun ne kehittävät uusia lehtiä ja uudelleen, kun silmut alkavat muodostua. Noudata näitä ohjeita ja syöt herkullista Brassica oleracea bullata sabaudaa!

Kuinka säilyttää ja säilyttää puutarhakasveja

8 vinkkiä pienen puutarhan hyödyntämiseen