Kuinka kasvattaa munakoisoja kasvispuutarhassa

Munakoisojen kasvatus kasvimaassa.

Munakoiso kuuluu peruna- ja tomaattiperheeseen ja on kotoisin Länsi-Intiasta.
Munakoisot eivät ole helppoja vihanneksia kasvattaa, kun taas kotitekoiset munakoisot ovat niin maukkaita, voimakkaan tuoksuisia, paljon enemmän kuin kaupoista ostetut.
Munanmuotoiset hedelmät voivat olla valkoisia tai purppuraisia, ja purppuranpunaisilla lajikkeilla on paras maku.
Ne ovat todella suosittuja joissain osissa maailmaa ja ne voidaan valmistaa helposti, moussaka-ruoka ei maistu aivan aidolta ilman tätä herkullista ja pakollista ainesosaa.

Kylvö

Kylvä siemenet kompostialustalle helmi- tai maaliskuussa.
Itämisen jälkeen lämpötila on pidettävä samalla tasolla.
Pistele taimet pois, kun ne ovat laittaneet vähintään useita lehtiä ruukkuun tai astiaan, jossa ne kasvavat, kunnes ne ovat valmiita siirrettäväksi suurempiin ruukkuihin.
Helmikuun taimien pitäisi olla valmiita siirtoon toukokuussa.

istuttaa ulkona

Jos kasvit siirretään ulos, ne on ensin kovetettava, jotta lämpötilaa tulisi laskea asteittain.
Odota toukokuuhun asti ennen kuin laitat ne ulos, silloin kaikkien pakkasten pitäisi olla ohi ja päivien pitäisi olla lämpimämpiä.

Yleinen hoito

Kastele kasvit hyvin, se on erityisen tärkeää kuumalla säällä, kuivalla säällä ja kastele erityisesti juurien ympäriltä apikaalisen mätänemisen välttämiseksi.
Kun munakoisosasi ovat saavuttaneet 40 cm korkeuden, niiden kasvukärki on puristettava pois sivuversojen lähettämiseksi.

Kasvit tarvitsevat todennäköisesti tukea, koska hedelmän paino voi rikkoa varret, bambusta voi silloin olla hyötyä painon tukemisessa, mutta varoa ei saa sitoa liian tiukasti, jotta ne eivät vahingoitu.
Varmista, että lanka tai raffia ei ole liian tiukka, jotta et leikkaa vartta sen kasvaessa.
Paras tapa on kääriä lanka tai raffia kahdesti bambun ympärille ja laittaa sitten lenkki varren ympärille ja kiinnittää varovasti kiristämättä.

Jos haluat hyvän kokoisia hedelmiä, rajaa niiden lukumäärä enintään neljään kasvia kohden. Purista tätä varten kaikki myöhään muodostuvat kukat.

Sato

Munakoisot ovat yleensä valmiita korjattavaksi elokuussa.
Leikkaa aina hedelmät kasvista äläkä koskaan yritä vetää tai ruuvata niitä irti, koska tämä yleensä johtaa niiden repeytymiseen ja vaurioittamiseen. Ole varovainen, sillä kasvin varren ympärillä on piikkejä.

Kuinka kasvattaa chiliä ja paprikaa kasvimaassasi.