Kuinka kasvattaa chiliä ja paprikaa kasvimaassasi.

Chili ja paprika eivät ole kuin tomaatit. Vaikuttaa itsestään selvältä, mutta jostain syystä odotamme, että paprikat ja chilit kasvavat samalla tavalla kuin tomaatteja, istutusaika on sama, välit ovat samat ja valotarve on myös sama. . Vaikka ne ovat puutarhassa samaan aikaan, niillä on kuitenkin hyvin erilaiset vaatimukset. Sekä tomaatit että paprikat vaativat lämmintä maaperää, ja vaikka tomaatit voidaan istuttaa milloin tahansa viimeisen pakkasen jälkeen, on hyvä idea antaa paprikoille hieman lisäaikaa saadakseen tarpeeksi hyvää lämmintä maaperää.

Korotetut pennit voivat lämmetä nopeasti, ja mustat muovikatteet voivat myös auttaa lämmittämään maaperää sekä suojaamaan juuria sateelta, joka voi hukuttaa nuoret taimet. Epsom-suolojen lisääminen maaperään lisää magnesiumia, joka auttaa kasveja menestymään. Heillä on myös oltava runsaasti kompostia, joten lisää tarvittaessa juurten kasvun edistämiseksi. Tiputustyyppinen kastelu on paras tapa ehkäistä sairauksia ja pitää kastelu minimissä, mikä on erityisen parasta paprikoille. Silppuaminen on tärkeää kaikille paprikoille, erityisesti paprikaille, koska niiden juuret ovat yleensä matalia. Säännöllinen lannoitteen käyttö on tärkeää tai käytä hitaasti vapautuvaa tyyppiä, joka kestää koko kauden.

Hedelmien lämpötila-alue on rajoitettu, kuten tomaattienkin, mutta vielä enemmän. Kun yölämpötilat laskevat alle 15 astetta tai ovat liian korkeat, kukat todennäköisesti putoavat, koska hedelmät eivät ole kiinnittyneet. Päivälämpötilat yli 32 astetta estävät myös hedelmien kiinnittymisen, mutta hedelmät alkavat muodostua uudelleen, kun päivälämpötilat alkavat ilmaantua kylmemmiksi.

Välimatkat voivat vaihdella lajikkeittain, mutta useimpien pippurikasvien tulisi olla noin 60 cm:n etäisyydellä toisistaan. Voit antaa lehtien latvat koskettaa hieman toisiaan, mikä auttaa antamaan varjoa hedelmille ja juurille kesän korkeimmillaan. Monet ihmiset käyttävät kaupasta ostettuja tomaattilaatikoita pippurikasvien tukemiseen, jotka saattavat tulla liian painavia hedelmiä kuormitettuna. Se voi myös suojata niitä kovalta tuulelta, joka voi leikata varret.

Paprikat pystyvät yleensä kasvamaan parhaiten, kun maaperän lämpötila pysyy kosteana ja viileänä kesäkuukausina. Kasvien latvat eivät pelkää lämpöä, mutta maaperän tulee pysyä viileämpänä kuin ylälehtiä ja -varsia. pH:n on oltava oikea ja kosteuden tulee pysyä jatkuvasti läsnä, mutta ei märkänä. Hyvä tuki varsille on tärkeää, sillä kun kasvit ovat täynnä hedelmiä, ne voivat olla erittäin raskaita ja tämä voi murtaa niiden omia oksia. Hedelmien värjäys erittäin kuumassa ilmastossa auttaa myös estämään liiallisen auringon aiheuttamia vahinkoja. Paprikan kypsyminen vihreästä punaiseksi tai keltaiseksi näyttää vievän ikuisesti, mutta se tapahtuu, kun kasvi on valmis. Yleensä se kestää noin 80-90 päivää istutuspäivästä, mutta se voi vaihdella. Paprikat voidaan korjata vihreinä, ja ne kypsyvät sisätiloissa makeammin ja vähemmän hyönteisten aiheuttamia vaurioita.

Tulipaprikoja on niin monenlaisia, mutta useimmat kasvavat parhaiten kosteilla, lämpimillä alueilla. Voit korjata ne vihreiksi tai antaa niiden muuttua kirkkaan punaisiksi makuusi mukaan. Sokeripitoisuus on korkeampi, kun väri on täysin muodostunut.

Kasvitarhan kasvattaminen ikkuna- tai parvekeruukussa

Kuinka kasvattaa munakoisoja kasvispuutarhassa