9 satoa istutettavana elokuussa syksyn ja talven satoa varten

Joidenkin kirjoittajien mukaan voit istuttaa elokuussa yli 30 erilaista satoa syksyn ja talven satoa varten. Tässä artikkelissa aion keskittyä yhdeksään elokuussa kylvään kasveen, jotka ovat mielestäni tärkeimpiä syys- ja talvikasveja. Mutta olen lisännyt tämän artikkelin loppuun luettelon muista kasveista, joita voit kasvattaa.

Tarkat istutuspäivämääräsi perustuvat odotettuun ensimmäisen pakkaspäivämäärään. Istutus hyvään syys- ja talvisatoon alkaa 6-8 viikkoa ennen ensimmäistä odotettua pakkaspäivää. Joten useimmille meistä tuo istutuspäivä osuu jonnekin elokuun lopulle.

Alla on 9 kasvia, jotka voit kylvää elokuussa ja jotka ovat mielestäni peruskasveja syksyn ja talvipuutarhan istuttamiseen.

Parsakaali ja kaali

Ensimmäinen sato, jonka voit kylvää elokuussa, on itse asiassa koko perhe! Brassicaceae-suvun kasvit ovat täydellisiä kasveja, joita voit istuttaa elokuussa. Parsakaali, kaali, kukkakaali, kyssäkaali ja ruusukaali toimivat hyvin syksyllä. Yksi erittäin tärkeä asia, joka on pidettävä mielessä, on, että sinun tulee istuttaa kaikki nämä viljelykasvit taimista eikä siemenistä.

Jos istutat siemenistä, taimillasi ei ole tarpeeksi aikaa kasvaa ennen kylmän sään tuloa. Joten sinun on joko ostettava taimet paikallisesta taimitarhasta tai aloitettava omat taimet sisätiloissa. Nämä taimet kannattaa istuttaa puutarhaan noin 6 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasta ja ne kannattaa suojata kauden lopussa kangaspeitteellä tai kasvihuoneella.

Lehtikaali tai lehtikaali

Kaikki lehtikaalityypit kuuluvat myös Brassica-perheeseen, mutta se on hyvin erilainen sato ja ansaitsee oman paikkansa tässä luettelossa. Lehtikaali on yksi kestävimmistä kasveista, joita voit kasvattaa syksyllä ja talvella. Itse asiassa, jos asut alueella, jolla on leudot talvet, voit kasvattaa lehtikaalia puutarhassasi pelkällä kankaanpalalla. Toinen hieno asia syksyllä istutetussa lehtikaalissa on pakkanen, ja pakkaslämpötilat pehmentävät lehtikaalia ja muuttavat sen makua dramaattisesti.

Toinen hyvä puoli lehtikaalissa on, että se voidaan istuttaa siemenillä tai taimilla. Koska käytät lehtiä, syötävän sadon saaminen vie vähemmän aikaa. Laita vain siemenet maahan 8 viikkoa ennen pakkasia, niin sinulla on makeita, maukkaita lehtiä koko talven ajan.

Salaatit

Salaatti on yksi runsaimmista sadoistasi syksyllä ja alkutalvella. Itse asiassa pidän salaatin kasvattamisesta syksyllä paremmin kuin keväällä. Salaatti on melko kestävää, joten maltillinen pakkas ja kylmät yölämpötilat eivät todellakaan ole iso juttu. Ja suurin ero syyssalaattiin on se, että et taistele tulevaa kesän lämpöä vastaan, joka aiheuttaa polttamista ja katkeruutta.

Voit aloittaa syyssalaatin istutuksen 8 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasia. Jatka istutusta enintään kaksi viikkoa. Näitä myöhempiä istutuksia voidaan käyttää taimina tai talvehtia kylmässä erittäin varhaisen kevään sadon saamiseksi.

Kiinalaisia ​​vihreitä vihanneksia

Kiinalaiset vihannekset ovat seuraavaksi niiden viljelykasvien luettelossa, joita voit istuttaa elokuussa. Ne kuuluvat myös teknisesti Brassicaceae-perheeseen. Mutta jälleen kerran, he ansaitsevat oman paikkansa listalla.

Kiinalaiset vihannekset, kuten pac choy ja tatsoi, ovat erittäin kestäviä ja kasvavat erittäin hyvin syksyllä. Kylmät syyslämpötilat antavat näille vihanneksille erinomaisen maun.

Kiinalaiset viheriöt voidaan istuttaa siemenistä haluttaessa 8 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasia. Varhaisemman sadon saamiseksi voit aloittaa tuomalla ne sisätiloihin ja istuttamalla ne puutarhaan, kun kasvispaikallasi alkaa olla tilaa myöhemmin syksyllä.

Porkkanat

Porkkanat ovat yksi suosikkimme myöhään syksyn ja talven herkuista. Kun lämpötilat alkavat jäähtyä, porkkanoissasi tapahtuu uskomaton muutos. Kasvitärkkelys muuttuu sokereiksi, jolloin talvella korjatuista porkkanoista tulee makeita ja herkullisia. Ne ovat todellakin parhaita vihanneksia!

Elokuu on useimmille meistä yleensä melko lämmintä aikaa, mikä tarkoittaa, että sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota porkkanoihin, jotta ne itävät ja pääsevät hyvään alkuun. Suunnittele kastelemaan kylvöpenti kevyesti kerran tai kahdesti päivässä.
Kun sää alkaa todella kylmää joulukuussa, peitä sänky vain oljilla.

Pinaatti

Syksyllä istutettu pinaatti on hämmästyttävä kasvi. Pieni suoja kylmää vastaan ​​antaa sinulle 6-8 kuukauden sadon. Pinaatin istuttaminen elokuussa antaa sinulle sadon lokakuun puolivälistä alkaen. Jos peität pennin, voit jatkaa pieniä määriä sadonkorjuuta koko talven. Sitten kevään saapuessa kasvit palaavat ja tarjoavat hyvän sadon toukokuuhun asti.

Aloita pinaatin kylvö 8 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasia. Kuten salaatin, voit jatkaa istutusta jopa 2 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasia. Myöhäinen istutus ei anna sinulle satoa syksyllä, mutta ne talvehtivat varhaisen kevään sadon saamiseksi.

Sveitsin Chard

Mangoldi on toinen erittäin kestävä kasvi. Käsittele sitä samalla tavalla kuin pinaattia. Varhaiset istutukset antavat sinulle syksyn ja talven sadon. Myöhemmät istutukset antavat sinulle aikaisen kevään sadon, jos suojaat kasveja kylmältä. Kaikki syksyllä istutetut sveitsiläiset talvehtivat. Syys- ja talvisatojen odotetaan koostuvan enimmäkseen pienistä lehdistä. Keväällä saat hyvin varhaisen sadon perinteisistä suurista sveitsiläisistä mangoldkasveista.

Punajuuret

Punajuurien aikaisin istuttaminen antaa tasaisen sadon myöhään syksyllä. Myöhemmät punajuurien istutukset tuottavat vain lehtiä, mutta antavat sinulle silti jotain erilaista lisättävää syksyn salaatteihin.

Jotta punajuuret saadaan korjattavaksi, sinun on aloitettava kylvö 8 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasia. Kaikki noin 6 viikkoa ennen pakkasia tuottaa vain maukkaita huippuja.

Nauriit

Tunnettiin aiemmin vain kotieläinrehuna tai talonpoikien ruokina. Kasvinjalostajat ovat todella parantaneet nauristen makua ja monipuolisuutta. Etsi maukkaita itämaisia ​​lajikkeita ja monia muita pieniä juurtuneita nauriita.

Aivan kuten punajuuret, sinun on istutettava ne aikaisin, jos haluat korjata juuria. 8 viikkoa ennen viimeistä pakkasta olisi täydellinen. Seuraava kylvö tuottaa vain lehtiä.

Ellet asu alueella, jolla on melko leudot talvet, älä suunnittele punajuurien tai nauristen talvehtimista, ne eivät vain ole tarpeeksi kestäviä selviytymään talvesta.

Muut kasvit, joita voit istuttaa elokuussa:

Yllä luetellut 9 kasvia ovat mielestäni ”peruskasvejani” syys- ja talvipuutarhaani. On olemassa useita muita kasveja, jotka voidaan istuttaa elokuussa ja korjata syksyllä ja talvella. Niihin kuuluvat seuraavat:

 • Raketti
 • Sikuri
 • Suolaheinä
 • Retiisit
 • Persilja
 • Endiivit
 • Voikukkia
 • Purjo
 • La Mâche (älä istuta ennen syyskuuta)
 • Radicchio
 • Le Mizuna

10 vinkkiä onnistuneeseen kompostointiin

15 vihannesta, joiden siemenet voit kylvää maaliskuussa