7 siementä kylvettäväksi tammikuussa

Ranskassa päivänvaloajat ovat tammikuussa vielä hyvin lyhyitä, ulkolämpötilat matalat ja todennäköisesti laskevat helmikuussa. Paras neuvo siementen kylvämiseen suurimmalle osalle ihmisistä on odottaa maaliskuuhun asti siementen kylvämistä useimmille kasveille, kun päivänvaloajat pitenevät ja sää ulkona alkaa lämmetä. Odottelun etuja ovat vahvemmat, terveemmät kasvit paremmissa olosuhteissa, ne eivät todennäköisemmin etiolate (venyttele kohti valoa) tai periksi vaimennusta (erilaisia ​​tuhoutumisongelmia aiheuttavia taimia) ja vähemmän aikaa ikkunalaudoille tai kasvihuonehyllyille. On kuitenkin olemassa joitakin poikkeuksia ja jopa joitain kasveja, jotka hyötyvät kylvöstä nyt. Joten jos sinulla on kutinaa ja hirveitä haluja kylvää tammikuuta, seuraa ohjetta!

7 siementä, jotka voit kylvää nyt tammikuussa

1) Paprikat, paprikat ja munakoiso

Koko joukko kasveja hyötyy kylvöstä tammi-helmikuun välisenä aikana, koska ne voivat itää ja kasvaa hitaasti. Mitä aikaisemmin kylvää, sen parempi. Siemenet tulee kylvää sisätiloihin lämpimänä, ja myös valoisalla ikkunalaudalla olevat taimet tarvitsevat pohjalämmitteisen levittimen, kasvihuoneessa sitä ja kasvihuone lämmitetään vähintään 15-18°C:een. ikkunalaudoille, ne hyötyvät lisävalaistuksen kasvuvalosta kello 14.00 kesäaikana.

2) Makeat herneet

Jos et ole vielä kylvänyt niitä, voit itse asiassa odottaa kevääseen ja ne kukkivat vasta vähän myöhemmin, mikä ei voi olla huono asia, sillä ne jatkavat kukintaa pidempään myös kesällä. Yleensä kuitenkin kylvän omani tammikuussa kehittääkseni nyt vahvat juurijärjestelmät. Itä ne sisätiloissa lämmössä ja siirrä ne sitten ulos heti kun ne nousevat kompostin yläpuolelle. Riippuen siitä, missä olet maalla, voit joko jättää ulkona suojaisaan paikkaan, jos olet leutoalueella, tai sijoittaa kylmään runkoon tai lämmittämättömään kasvihuoneeseen lämpimämmällä alueella.

3) Mikrovihreät ja itäneet nuoret versot

Nämä siemenet voidaan kylvää ikkunalaudalle mihin aikaan vuodesta tahansa, myös talven aikana, vaikka ne tarvitsevat silti niin paljon aurinkoa kuin voit antaa niille. Kokeile herneenversoja, basilikaa, lehtikaalia, korianteria, amaranttia, vesikrassia, sinappia ja paljon muuta.

4) sipulia

Monet odottavat helmikuuhun, minä kylvän omani yleensä helmikuun alussa, mutta sipulit voidaan kylvää nyt, jos tarvitset niitä. Kasvatan mieluummin sipulia siemenistä kuin taimista, ja se on erittäin helppoa. Varhainen kylvö sisätiloissa antaa niille enemmän aikaa kasvaa ja muodostaa sipuleita. Onneksi, vaikka ne tarvitsevat paljon valoa, ne eivät varsinaisesti etioloidu samalla tavalla kuin varsikasvit, vaikka niiden lehdet kasvavat vielä pidemmiksi venyttääkseen valoa aluksi.

5) Koristeruoho:

Olen huomannut, että ne voidaan kylvää sisätiloihin mihin aikaan vuodesta tahansa. Kevät tulee olemaan parasta aikaa, mutta olen kylvänyt monia yrttejä joulukuussa tai tammikuussa ja koska niillä ei ole varsia, ne eivät kärsi kuten varsikasvit valon puutteesta. Tietenkin melkein kaikki yrtit tarvitsevat paljon aurinkoa – niin paljon kuin voit antaa niille. Sitten keväällä ne päästävät höyryä pois.

6) Varjoa rakastavat koristekasvit:

Coleuksen kaltaiset kasvit voidaan nyt aloittaa sisätiloissa, vaikka en todellakaan suosittele sitä. Eräänä vuonna kylvöin tonnia coleus-siemeniä tammikuussa, koska en halunnut odottaa, ne olivat kauniita itäessään, sitten ne kaikki myöntyivät pois (kasvitauti, jonka pääoire on mätänevät itävät versot) ja kuolivat. Seuraavina vuosina odotin maaliskuun alkuun ja ne kaikki kasvoivat paljon nopeammin ja vahvemmin ilman ongelmia

7) Kestävät siemenet, jotka on kerrostettava

Usein siemenpakkaukset neuvovat kerrostamaan siemenet jääkaapissa, mutta myös luonnonjääkaappi toimii: ulkona, jos on tarpeeksi kylmää.
Voit halutessasi kylvää näitä kestäviä siementyyppejä ruukkuihin tai suoraan maahan, mutta merkitse ne, sillä niiden itäminen kestää hetken, sillä lämmin kevätsää on vielä kaukana. Muita tavallisia kestäviä kasveja, jotka eivät tarvitse kerrostusta, voit kokeilla kylvää niitäkin, mutta henkilökohtaisesti odotan niiden itävän nopeasti kuumalla säällä sen sijaan, että vaarantaisi mätää tai tulla syödyksi. Ne varmaan pärjäävät, mutta miksi olla kärsimätön kuukauden tai kaksi.

Kasvihuoneet, verannat ja kasvatusvalot:

Ilmeisesti kaikki säännöt voidaan heittää ulos ikkunasta, jos kasveille voidaan keinotekoisesti tarjota erilaisia ​​ympäristöolosuhteita. Jos pystyt ylläpitämään jatkuvasti korkeita lämpötiloja ja tarjoamaan lisävaloa kasvatusvalojen avulla, voit luoda olennaisesti kevät- tai kesäolosuhteet. Siinä tapauksessa yritä kasvattaa sitä, mitä rakastat nyt!

Huomautus tomaateista:
Jotkut suosittelevat tomaattien kylvämistä ja kasvattamista nyt tammikuussa, mutta odotan, ellet ole varma ja sinulla on kaikki laitteet valmiina pitämään ne terveinä seuraavien kuukausien ajan. Tomaatit kasvavat hyvin vain lämpimissä ympäristöissä, mutta ilman lisävaloa ne etioloituvat (pitkät varret), mikä tomaateille ei ole suuri ongelma, koska voit aina laittaa ne alemmas kompostiin hautaamalla ne syvemmälle kannan tukemiseksi. Tämä kannustaa kasvamaan lisää juuria. Itse en kuitenkaan vaivautuisi kylvämään niitä ainakaan helmikuun lopulla, koska ilman kasvihuonetta niiden siirtämiseen saat vain isot kasvit viemään paljon tilaa kuukausia, kunnes voit siirtää ne muualle. Kasvit voivat tulla ulos vasta huhtikuun lopulla/toukokuun alussa suurimmassa osassa maata, etkä luultavasti uskaltaisi viedä niitä lämmittämättömään kasvihuoneeseen ennen sitä tai lähelle sitä.

Mitä tehdä kasvimaassa kesäkuussa

Luettelo vihanneksista ja yrteistä, joita voidaan kasvattaa varjossa