6 vihannesta, joiden siemenet voit kylvää joulukuussa

Kun saavutetaan oikeat olosuhteet, on vihannesten siemeniä, jotka voit kylvää talvella.

Parantaaksesi menestymismahdollisuuksiasi, harkitse lämmitettyyn kasvihuoneeseen sijoittamista.
Jos kylvät kasvihuoneeseen, varmista, että se on hyvin eristetty ja harkitse lämmittimen käyttöä, jotta lämpötila ei laske liian alhaiseksi.

Talvikylvön lisäetu on, että saat paljon paremman peräkkäisen sadon myöhemmin kuin pelkällä kevätkylvöllä.

Tutustu alla 6 vihannekseen, joiden siemenet voit kylvää joulukuussa.

Pavut

Kokeile härkäpapujen kylvöä joulukuussa saadaksesi varhaisen maukkaiden papujen sadon. Voit kylvää ne ulkona rypäleiden alle, mutta muista suojata ne hiiriltä, ​​linnuilta ja oravilta.

Sipulia ja valkosipulia

Tietyt sipulilajikkeet, kuten keltainen setton-sipuli, voidaan kylvää lasin alle tammi-helmikuussa, jotta sato saadaan loppukesästä. Voit kuitenkin kylvää joulukuussa antaaksesi niille etulyöntiä, mikä johtaa suurempiin sipuleihin.
Elinkykyisiä valkosipulinkynsiä on vaikea löytää, mutta voit istuttaa nuoria sipuleita ulkona. Perinteisesti tämä tehdään vuoden lyhimpänä päivänä, yleensä 21. joulukuuta.

talvisalaattia

Jotkut salaattilajikkeet, kuten ’Winter Gem’, on erityisesti jalostettu niiden kyvyn vuoksi kasvaa alhaisissa lämpötiloissa ja tuottaa satoa. Kylvä lämmittämättömään kasvihuoneeseen tai kylmärunkoon. Salaatti ’Winter Gem’ kasvaa hyvin ruukutettuna hyllylle pakkaselta suojatussa paikassa.

lammassalaattia

Lammassalaattia on kasvatettu ja syöty vuosisatojen ajan talvikuukausina. Kylvä siemenet lämmittämättömään kasvihuoneeseen ja nauti juuri poimituista lehdistä pian sen jälkeen.

Sinapin lehtiä

Sinapinvihreät voidaan kylvää kasvihuoneeseen tai ikkunalaudalle läpi talven. Nuorilla salaatinlehdillä voi maustaa ruokia, kuten keittoja, salaatteja ja perunoita. Sinapinvihreät kasvavat erittäin hyvin yksittäisissä ruukuissa.

Les Microgreens

Mikrovihreät, joita kutsutaan myös mikrovihreiksi tai versoiksi, ovat lehtien yrttien ja kasvien taimia, joiden emme yleensä anna kasvaa maksimikokoonsa ennen sadonkorjuuta. Niitä voidaan kylvää ja kasvattaa ympäri vuoden, ja niissä kaikissa on aikuisen kasvin maku, kuten retiisin, korianterin, pinaatin, basilikan, rucolan…

23 aasialaista vihannesta, joita voit kasvattaa vihannespuutarhassasi

Mitä istuttaa juhannuksena syksyn satoa varten