6 talvivihanneksia, joita voit kasvattaa lumessa

Huolimatta luonnollisesta lepotilasta, johon useimmat kasvit tulevat talvikuukausina, voit kasvattaa herkullisia vihanneksia koko talven, jos valitset oikeat lajikkeet. Halusitpa sitten todella parantaa kestävyyttäsi tai vain nähdä onnistuuko se, alla olevien vinkkien pitäisi pitää puutarhasi tuottavana myös kylminä kuukausina.

Jos asut ilmastossa, joka on suhteellisen leuto koko talven ja lämpötila ylittää noin 15 astetta, onnittelut. Sinulla on mahdollisuus kasvattaa lukemattomia vihanneksia ulkona. Muiden alueiden puutarhureille, jotka voivat odottaa pakkasta, jäätä ja kohtuullista lunta, nämä ovat vihanneksia, joista sinun tulee pitää kiinni kaikessa talvipuutarhanhoidossa tällä kaudella.

Ennen kuin puet puutarhakäsineet ja otat työkalut esiin, on muutama asia, joka on pidettävä mielessä.

Kasvit eivät kasva yhtä hyvin tai kasva yhtä suuriksi talviolosuhteissa, joten pidä ennen kaikkea maltillinen sato-odotuksiasi. Vaikka nämä kasvit kasvavat, kun lämpötila laskee, ne eivät kasva yhtä hyvin tai nopeasti kuin optimaalisissa olosuhteissa, joten älä odota rasvaista salaattia tai jättimäisiä purjoja.

Toinen huomioitava tekijä on jonkinlainen suoja kasveille. Vaikka nämä vihannekset ovat kylmänkestäviä, ne eivät ole haavoittumattomia ja siksi saattavat tarvita fyysistä suojaa suojautuakseen kovimmilta elementeiltä. Kankaat tai kylmäkehykset ovat yleisiä tapoja suojata satoasi kylmältä.

Katso alta kuusi talvivihanneksia, joita voit kasvattaa lumessa:

1) Pinaatti

Pinaatti ei ole vain runsaasti vitamiineja, vaan se on myös riittävän kestävä selviytyäkseen kaikesta talvesta. Kasvata niitä herkulliseksi salaatiksi tai lisättäväksi keittoihin, muhennoksiin ja moneen muuhun. Parhaan talvisadon saamiseksi kokeile istuttaa lajikkeita, kuten Bloomsdale Long Standing Spinaat tai Giant Winter Spinaat. Kuten nimestä voi päätellä, ne soveltuvat erityisen hyvin kasvatukseen, vaikka lämpötila laskee.

2) Parsakaali

Parsakaali on myös erittäin kestävää, ja vaikka et ehkä näe jättiläisparsakaalia talvikaudella, sitä riittää lisättäväksi suosikkipaistamis- tai muhennosreseptiisi. Koska pelaat säätä vastaan ​​istuttamalla tällä kaudella, on tärkeää antaa vihanneksille paras mahdollinen mahdollisuus. Tämä tarkoittaa, että puutarhanhoitotekniikoiden on oltava huippuluokkaa. Esimerkiksi parsakaali kasvaa menestyksekkäämmin hieman happamassa maaperässä, ja myös välimatka on tärkeä tekijä. Haluat jättää parsakaalin itujen väliin noin 45-60 cm tilaa.

3) Lehtikaali tai lehtikaali

Lehtikaali on talvipuutarhojen uskollinen perusta. Vakavasti, tämä ei ole kasvi, jonka voit helposti tappaa, koska se voi selviytyä jopa pakkasessa. Lehtikaalisi ei välttämättä kasva yhtä pitkäksi tai siinä ei ole yhtä monta lehtiä, varsinkin jos kasvi talvehtii ja pulpahtaa keväällä. Se kuitenkin kukoistaa edelleen, ja kylmemmät olosuhteet voivat todella muuttaa satosi makua ja tehdä siitä makeamman. Muita kauden kestäviä vihreitä ovat talvisalaatit, kuten rucola.

4) Valkosipuli

Valkosipuli istutetaan usein syksyllä, ja siksi suurin osa sen kasvusta tapahtuu talvikuukausina. Vaikka et näe pinnan alle nähdäksesi sipulien kasvavan, voit nähdä viheriöiden kasvavan. Leikkaa ne säännöllisesti lisätäksesi salaatteihin, keittoihin ja muihin ruokiin miedon valkosipulin maun saamiseksi.

5) Purjo

Purjo tekee myös suurimman osan kasvustaan ​​talvikuukausina. Älä kylvä istutettuja purjoja ennen kevätkuukausia saadaksesi parhaan mahdollisen kasvun.

6) Retiisit

Retiisit ovat joka tapauksessa pieniä, mutta ne kasvavat edelleen läpi talvikuukausien. Koska niillä on niin lyhyt kasvuikkuna, yleensä noin kuukausi, saatat pystyä saamaan useita satoja kylminä talvikuukausina.

Salaatti, radicchio, endiivit, lammassalaatti ovat vihreitä salaatteja, jotka kestävät hieman kylmää ja pakkasta. Jos kaipaat talvisalaattia, kasvata niistä herkullisia salaatteja koko kauden ajan.

Porkkanat kasvavat parhaiten talvikuukausina. Vaikka vihreä osa voi kuolla kylmissä lämpötiloissa, juuri kasvaa edelleen, älä huoli.

Persilja voi kasvaa erilaisissa olosuhteissa, jopa kylmässä. Se pysyy yllättävän vahvana, kun ilma laskee jäätymään. Muista pilkkoa nippu ennen kuin säät jäävät liian kylmäksi, jotta voit nauttia tuoreesta persiljasta keitoissasi ja muhennoissasi.

Aasialaiset kaali, kuten kiinankaali, kestää myös lunta.

Kaali on toinen vihannes, joka kasvaa alkutalvella ja aikaisin keväällä. Muista korjata se ennen talven kylmintä osaa, jotta voit käyttää sitä muhennoksissa ja muissa lämpimissä ruoissa.

Lopuksi selleri on myös kestävä, se jatkaa kasvuaan ja selviää talvikuukausina.

24 hedelmää ja vihannesta korjataan kesäkuussa

5 satoa, jotka voit vielä istuttaa syyskuussa