6 kannattavinta puutarhassasi kasvatettavaa vihannesta

Sen lisäksi, että omien vihannesten kasvattaminen on erittäin nautinnollinen ja opettavainen harrastus, se voi olla loistava tapa auttaa ympäristöä ja myös säästää rahaa.

Toinen etu on, että voit valita luomutuotteita ilman, että sinun tarvitsee luottaa supermarketeihin ja liikkeisiin vihannesten kulutuksessa.

Hedelmien ja vihannesten hintojen nousun jatkuessa ajatus oman kasvattamisesta on kuumempi kuin koskaan.

Mutta mistä aloittaa?

Sen lisäksi, että sivustolta löydät paljon tietoa viljellyistä vihanneksista sekä unohdetuista, mutta silti erittäin hyvistä, tarjoan sinulle tänään pienen ei-tyhjentävän luettelon 6 kannattavimmista vihanneksista, joita voit kasvattaa. puutarha.

6 kannattavinta puutarhassasi kasvatettavaa vihannesta:

1. Lehtikaali

Lehtikaali, joka on erittäin hyödyllistä terveydelle, vähäkalorinen ja on erittäin monipuolinen ainesosa keittiössä. Siemenpaketti maksaa vain 1 euro (siemenet Amazonissa). Lisäksi lehtikaalilla kestää vain kuusi viikkoa kasvaa nopeasti. Vertaamalla tätä supermarkettien kustannuksiin, on selvää, kuinka edullinen sen kasvattaminen itse on.

2. Tomaatit

Koska tomaatit eivät vaadi paljon tilaa kasvaa, ne sopivat ihanteellisesti pieniin puutarhoihin tai jopa parvekkeisiin. Tomaattikasvien valmistukseen kuluu 12 viikkoa. Tämän suhteellisen nopean kasvukauden lisäksi kasvi voi tuottaa tuoreita tomaatteja joka päivä kuuden viikon ajan. Tämä tarkoittaa, että voit säästää paljon rahaa, varsinkin jos teet usein ruokia tomaattikastikkeella. Lisäksi monia lajikkeita on saatavilla siemeninä Internetistä), riittää vaihtelemaan nautintoja.

3. Salaattia ja salaatteja

Kolmannella sijalla on yhä suosittu salaatti. Kasvata itse ja säästä rahaa, yhdestä siemenpaketista saat viiden kuukauden vihannekset. Supermarketkuluihin verrattuna säästät keskimäärin noin 80 euroa vuodessa (tilaa salaatinsiemenet netistä).

4. Parsakaali

Parsakaali kestää kahdeksasta kahteentoista viikkoa kasvaa ja olla valmis sadonkorjuuta varten. Jokainen kasvi tarjoaa kaksi puntaa antaa sinulle 1 kg parsakaalia ja säästää rahaa. Sitten ei muuta kuin tuoretta parsakaalia omasta puutarhastasi löytääksesi uudelleen tämän erinomaisen vihanneksen todellisen maun (siemeniä löydät täältä).

5. Perunat

Kulutamme Ranskassa valtavan määrän perunoita joka vuosi, joten on selvää, kuinka suosittuja ne ovat. Kasvata oma siemenperunasi, niin se tuottaa yhdeksän perunaa, kerro se hyvällä määrällä taimia ja laske se nopeasti. Perunan kilon keskihinta supermarketissa on 1,45 €, luomua halutessaan se tulee kalliimmaksi ja itse istuttaen saa satoa vuosi vuodelta muutaman perunaa pitämällä.

6. Parsa

Emme ajattele sitä usein, koska tarvitset hieman kärsivällisyyttä parsan kasvattamiseen. Voi kestää jopa kaksi vuotta, ennen kuin kasvi on valmis tuottamaan parsaa. Mutta on varmaa, että se on hyvä sijoitus, sillä kun parsasi on aloitettu, se tarjoaa sinulle kauniita tuotteita 20 vuoden ajan. Erittäin kannattavaa, joten lopulta varsinkin parsan hinta huomioon ottaen!

Siitä aloittaa, mutta on monia muitakin vihanneksia, jotka ovat erittäin helppoja kasvattaa ja jotka antavat paljon määrällisesti, kuten esimerkiksi maa-artisokat!

Luettelo vihanneksista ja yrteistä, joita voidaan kasvattaa varjossa

23 vihannesta, jotka voit kylvää kesäkuussa