5 vihannesta kasvatettavaksi syömään itäneitä siemeniä ja ituja

Ituja ja ituja voivat olla ulkonäöltään pieniä, mutta niissä on ravitsevaa ja maukasta boolia. Gramma grammalta itäneet siemenet sisältävät noin viisi kertaa enemmän vitamiineja kuin jos vihannekset olisi kasvatettu kypsiksi.

Jopa itäneet siemenet voivat olla kalliita ostaa kaupasta, niitä on helppo ja hauska kasvattaa kotona. Lisää ne salaatteihin, voileipiin ja paistoihin tai mihin tahansa ruokaan, joka kaipaa hieman tuoretta makua.

Mikä on verso? Toisin sanoen kaikki nuorena korjatut vihannekset. Paras aika korjata ne on, kun ne ovat kehittäneet ensimmäiset todelliset lehdet, noin 10 päivästä kahteen viikkoon kylvöstä. Leikkaa sitten juuri maanpinnan yläpuolelle.

Tässä on joitain suosittuja kantoja, joita voidaan kasvattaa ituina ja ituina.

Viisi parhaiten maistuvaa itää ja itua:

1. retiisi.

Retiisit voidaan korjata 10–12 päivän kuluessa kylvöstä. Sango, punainen nuoli, japanilainen daikon ja newt ovat suosittuja lajikkeita kirkkaiden lehtien ja varren värien vuoksi.

2. Herneet.

Herkät, makean herneenmakuiset itut lisäävät ravintoa salaatteihin, voileipiin, keittoihin ja muihin. Liota siemeniä puhtaassa, viileässä vedessä 8-10 tuntia ennen istutusta. Sato 10-12 päivässä.

Vinkkejä/vinkkejä:

Anna mikrohernelehtien kasvaa hieman pitemmäksi, hieman korkeammaksi ja poimi ne herneenversoiksi paistamista varten.

3. Sveitsin mangoldi.

Koska ne kuuluvat juurikasperheeseen, vihannekset näyttävät siltä, ​​mutta niillä on vähemmän makua. Värien sateenkaaressa kasvava, ylivoimaisesti paras lajike on Rainbow. Kasvaa vain maaperässä, koska sveitsin mangoldi ei pidä hydroponisesta kasvatuksesta. Sato 12-14 päivän kuluessa.


4. Sinapinsiemenet.

Sinapinidut ja itut maistuvat yhtä vahvalta kuin aikuiset vastineensa. Valitse vihreitä lajikkeita tai luo värikäs lautanen lajikkeista, kuten Osaka Purple ja Red Giant. Sato 14-16 päivän kuluessa.

5. Punajuuret.

Vihreät punajuuret rapealla ja pinaattimaisella maullaan ovat ilo kasvaa. Bull’s Blood ja Detroit Dark Red ovat suosittuja kantoja. Liota siemeniä puhtaassa, viileässä vedessä 8-10 tuntia ennen istutusta. Sato 18 päivän kuluessa.

Jos haluat saada eksoottisemman version, ota selvää, kuinka mungpavun siemeniä (vihreitä soijapapuja) itää.

germoirs

Kaikki itäät täällä.

Kuinka kasvattaa lampaansalaattia siemenistä

Mitä tehdä kasvimaassa kesäkuussa