5 Aasian vihreää kasvamaan syksyllä

Aasialaiset vihannekset kirkkaanvihreine lehtineen eivät yleensä kestä ikuisesti kasvaa, mikä on aina hyvä asia lasten ja epävakaiden syyssään kanssa. En myöskään luokittele niitä vaikeiksi kasvatettaviksi, ja ne ovat täynnä makua ja hyvyyttä ja ovat myös melko omaperäisiä tavallisiin kasviksiimme verrattuna.

Kun syysyöt alkavat todella jäähtyä ja myös päivälämpötilat alkavat jäähtyä, huomaat Aasian viheriöiden tulevan omikseen.

Älä istuta niitä liian aikaisin tai ne saattavat alkaa kukkia helteessä ja pidä silmällä tunkeilijoita, jotka haluavat napostella vihanneksiamme ja salaattejamme, kuten etanoita ja etanoita.

Ota siemenet, jotka voit aloittaa itämisen 4-6 viikkoa aikaisin. Se on loistava tapa pidentää kasvukautta ja pitää tarjontasi käynnissä syksyn ajan. Kylvä vain muutama siemen kerrallaan, jotta sinulla ei ole liikaa.

Aasialaisissa vihanneksissa on niin monia mahtavia lajikkeita, kuten bok choi, bok choi, kiinankaali, kiinalainen parsakaali ja tatsoi.

Löydät siemeniä helposti Internetistä, kuten Amazon.

Vihannekset, jotka ansaitsevat tulla tunnetuksi!

Runsaat aasialaiset lehtivihannekset sisältävät runsaasti C-vitamiinia, beetakaroteenia, kuitua ja monia B-vitamiineja. Ne tarjoavat jopa runsaasti kalsiumia ja rautaa. Se on todella ihanteellinen sato perheen vihannespuutarhaan ja vitamiinien varastointiin ennen talvea.

Ruoanlaitossa voit lisätä niitä paistinpannuihin, syödä niitä vaahtoutuneena tai jopa pureskella niitä raakana. Joten valitaan muutama sato ja aletaan nauttia hyveistä.

Le Bok choy et pak choy

Ainoastaan ​​varren värin perusteella nämä kaksi ovat luultavasti suosituimpia luettelossa. Bok choy on kooltaan kuin isoveli, joten saat todennäköisesti enemmän. Bok choyn varsi on valkoinen, kun taas pak choyn varsi on vihreämpi.

kiinankaali

Kuten nimellä wombok, kiinankaali on yksi suosikeistani kylmemmällä säällä. Se on yhtä monipuolinen kuin tavallinen kaali, mutta se kasvaa nopeammin, maistuu paremmalta ja vie vähemmän tilaa.Voit kasvattaa sitä ylijäämästä, ja sitä on yhä enemmän saatavilla kaupallisesti ja jopa luomutuotteena.

Kiinalainen parsakaali tai Kai-lan

Ulkonäöltään tavallista parsakaalia muistuttava kiinalainen parsakaali näyttää helposti muistettavalta nimeltä länsimaiselle yhteiskunnallemme, se löytyy myös nimellä Kai-Lan. Se on toinen nopeasti kasvava kasvi, ja sitä tulisi kasvattaa joka vuosi.

Tatsoi

Tatsoi tunnetaan myös kiinalaisena litteänä kaalina, ja se on juuri sellainen kuin kuvailisin sitä litteänä kaalina. Voit poimia sen varhain ja nauttia siitä salaatissa lisätäksesi tuoreen, pippurisen maun. Voit kasvattaa tatsoja myös mikrovihreässä muodossa tiivistetyssä ympäristössä.

Muutamia vinkkejä niiden kasvattamiseen:

Asetu täydessä auringonpaisteessa, mutta varmista, että se tapahtuu kesän kuumuuden jälkeen. Jos sinulla on vielä liian kuumia päiviä, valitse vain varjoisa paikka sadon suojaamiseksi.

Valmistele maaperäsi niin, että se sisältää runsaasti orgaanista ainesta, ja kiinnitä huomiota väliin. Sinun on varmistettava, että viljelmillesi on riittävä ilmankierto.

Kuten jotkut muut vihannekset, aasialaiset vihannekset maistuvat parhaimmalta ja keräävät voimakkaita ravintoaineita nopeasti kasvatettuna. Täydennä kasvejasi orgaanisilla lannoitteilla stimuloidaksesi niitä niiden kasvuvaiheessa.

He rakastavat magnesiumia, ja voit varmasti käyttää sitä siementen itämiseen.

Joudut myös kastelemaan hyvin, jos veden puute tuntuu syksystä huolimatta, koska nämä ovat vihanneksia, joiden kosteuspitoisuus on korkea.

Sadonkorjuu alkaa noin 8–12 viikon kuluttua valitsemistasi kasveista ja tietysti ilmastostasi.

tuholaisia

Mainitsin aiemmin, että etanat ja etanat rakastavat näitä kasveja, eikä ole ihme, koska ne maistuvat hämmästyttävältä. Kasvien juureen ripottelevat kahvinporot karkottavat niitä. Sinun on myös pidettävä silmällä kaalin valkokoi ja toukkia, ja jopa kirvoja ei välitä napostelusta.

Voit kokeilla vesikrassin istuttamista lähistölle uhrautuvaksi kasveksi pitääksesi ne poissa viljelykasveistasi.

5 erittäin varhaista vihannesta talvella kasvatettaviksi

10 vihannesta, joiden siemenet voit kylvää toukokuussa