25 vihannesta, jotka voit vielä kylvää heinäkuussa

Mitä siemeniä kylvää heinäkuussa? Onko liian myöhäistä kylvää heinäkuussa?

Puutarhanhoito voi joskus tuntua monimutkaiselta ja hieman ylivoimaiselta, ja minulta kysytään usein heinäkuussa kylvettävistä siemenistä. Joten tässä on ehdotukseni heinäkuun siementen kylvöstä.

Ainoa varoitukseni on, että kaikki puutarhat eivät ole samanlaisia. Tässä esitetyt ehdotukset ovat siksi olennaisia ​​joidenkin puutarhojen, kuten Etelä-Ranskan, osalta eivätkä toisten. Sinun on muutettava päivämääriä muille alueille, maaperätyypeille ja ilmastoille.

Joten kun kesäpäivänseisaus on juuri ohi ja lämpimiä päiviä ja kirkkaita öitä on runsaasti, tässä on luettelo siemenistä, jotka kylvetään heinäkuussa.

1) Basilika

Heinäkuussa kylvettävät siemenet: Basilika keittiön ikkunalaudalle. Hyvä siemen kylvämiseen heinäkuussa Basilika keittiön ikkunalaudalle

Erinomainen yrtti pizzaan ja muuhun ruoanlaittoon. Helppo kasvattaa muutamassa viikossa ja erinomainen tomaattien kanssa salaatteihin tai voileipiin!

2) Punajuuret

Kokeile monivärisiä lajikkeita saadaksesi värikkään salaatin. Voit suunnata kylvösiemenlohkoja nopeaa istutusta varten, kun sinulla on tilaa.

3) Parsakaali

Joillakin alueilla on liian myöhäistä, mutta täällä myöhempi kylvö sopii. Varsinkin kun parsakaali on parhaimmillaan kylmemmällä säällä kypsyessään. Myöhään kylvettyjen satojen tulee kypsyä alkutalvella.

4) Kaali

Kaalilajikkeita on niin monia, että niitä on yksi useimpiin kuukausiin. Tarkista siemenluettelot ja löydä alueellesi sopiva.

5) Porkkanat

Parhaat porkkanani ovat heinäkuun kylvöstä. Maku on vieläkin parempi ja meiltä jäi aikaisemmat porkkanatoukkaongelmat väliin. Ja ollakseni vielä varmempi, kylvän isoihin astioihin ja peitän ne fleecellä.

6) Kukkakaali

Heinäkuu on riskialtis kuukausi kaalin istutukselle. Mutta muutaman vuoden päästä se onnistuu!

7) Sikuri

Harvat ihmiset kasvattavat sikuria, mikä on sääli. Pakottamattomat lajikkeet voidaan kylvää heinäkuussa.

8) Korianteri

Ruukuissa tai suorakylvössä tähän vuodenaikaan. Pakollinen curryn ystäville, mutta myös erinomainen salaateissa. Kylvän korianteria joka kuukausi.

9) Bush pavut

Kylvä ne suoraan maahan tai istutusmoduuleihin ja saat runsaan sadon ennen syyspakkasia.
Kylvon tähän aikaan vuodesta paljon, koska ylijäämä muuttuu suolakurkkuksi.

10) Fenkoli

Jos pidät fenkolin anismakuisesta, raakana salaatissa tai lihan kanssa kypsennettynä, ei ole liian myöhäistä kylvää hieman lisää aukkojen täyttämiseksi, kun ensimmäiset sadot korjataan.
Tykkään kylvää mieluummin moduuleissa ja istuttamassa saadakseni suurimman sadon pienessä puutarhassani.

11) Lehtikaali tai lehtikaali

Lehtikaali voidaan kylvää heinäkuussa.
Lehtikaali on viime vuosina kasvanut sato. Ennen kuin maatilan työntekijät repivät lehtikaalista muutaman lehden syödäkseen ennen kuin lehmät söivät sen!
Sitten cavolo nerosta tuli trendikäs ja perusravintoloissa, jotka eivät käyttäisi sanaa lehtikaali ruokalistoissaan. Mutta tietysti cavolo nero on vain Toscanan lehtikaali, jota joskus kutsutaan mustakaaliksi.
Hienointa kaalissa on, että lajikkeita on kymmeniä ja ne ovat korjattuja ja uudistettuja satoja. Korjaa vain muutama lehti jokaisesta kasvista ja ne jatkavat nuorten lehtien kasvattamista. Ja jos jätät ne talveksi, ne kukkivat ja kukannuput tekevät myös herkullisen aterian.

12) kyssäkaali

Kyssäkaali maistuu nauriselta, joka on ristitty rapean vesikastanjan kanssa. Tulet rakastamaan tai vihaamaan sitä! Pidän siitä, jos se on keskikokoinen eikä siitä ole tullut isoa ja puumaista.

13) Vesikrassi

Joskus sitä kutsutaan puutarhakrassiksi tai amerikkalaiseksi krassiksi, ja se korvaa vesikrassi ja vaatii vähemmän vettä kuin vesikrassi. Se suosii edelleen melko kosteaa maaperää. Kesäpäivänseisauksen jälkeen tehdyt kylvöt eivät yleensä pultaudu yhtä nopeasti kuin ennen sitä. Heinäkuu on siksi hyvä aika kylvää se.

14) Purjo

Useimmat ihmiset sanovat, että on liian myöhäistä kylvää purjoa, mutta se ei ole totta. Rikon perinteestä ja kylvän lajikkeen nimeltä Nipper, joka kypsyy kymmenessä viikossa. Purjot eivät ole suuria purjoja, joita ostat vihannesliikkeistä, mutta ne ovat halkaisijaltaan noin 20 mm ja niillä on kauniin hienovarainen maku.
Muut lajikkeet pärjäävät todennäköisesti yhtä hyvin, joten saattaa olla syytä käyttää vanhat siemenet.
Mielenkiintoista on, että ensimmäinen ulkopurjoni on valmis korjattavaksi juuri ennen tämän viimeisen sadon kylvöä. Ja pääsadon purjo kestää koko talven… ellei sitä syödä ennen maaliskuuta.

15) Salaatti

Joka päivä on salaatin kylvöpäivä. No potentiaalisesti joka tapauksessa. Salaattia voidaan kylvää ympäri vuoden ja sadonkorjuupäivä riippuu siitä, kuinka monta tuntia päivänvaloa sato saa. Joten kun päivät lyhenevät, niiden kypsyminen kestää kauemmin. Mutta jos korjaat muutaman lehden jossain vaiheessa, sillä ei ole väliä. Ja myöhemmin tänä vuonna selitän kuinka kasvattaa salaattia niin, että se kestää koko talven kasvihuoneessa tai tunnelissa. Jatka kylvöä toistaiseksi noin kymmenen päivän välein. Ja kuukauden edetessä kylvä vielä useammin, jos haluat kasvattaa kasvihuonekasveja syksyllä.

16) Totuus

Mooli on pitkä valkoinen retiisi, jota voidaan säilyttää tarvittaessa. Kylvä ne suoraan tai moduuleissa ja mieluiten anna niille varjoa itämisen aikana.

17) Pak Choi

Ihanteellinen friteereihin ja muihin aasialaisiin ruokiin. Tykkään paistaa niitä ripaus seesaminsiemenöljyä ja ripottele sitten päälle seesaminsiemeniä.
Pak choi voidaan syödä myös raakana salaatissa ja se antaa hieman rapeita.
Hyvä asia on, että Pak Choi -siemenet voidaan kylvää suoraan ämpäriin tai suuriin astioihin, jolloin harvennusosat syödään pienenä ja loput kasvit jätetään kasvamaan.

18) Persilja

Vaikka se voidaan kylvää mihin aikaan vuodesta tahansa, se on ihanteellinen aika kylvää ruukuihin tai suoraan maahan. Ruukkukasveja voi säilyttää keittiön ikkunalaudalla heti käyttövalmiina. Mutta pidän enemmän ulkona kasvatetusta persiljasta, koska se maistuu hieman vahvemmalta hitaamman kasvunsa vuoksi.

19) Herneet

Toinen sato, joka voidaan kylvää melkein minä tahansa lämpimänä kuukautena. Aloitan ne kauhoilla ja siirrän ne muutaman sentin korkeuteen astiaan. Ensimmäinen sato voidaan ottaa viikon tai kymmenen päivän kuluttua, jos sää on ollut hyvä.

20) Retiisit

Tarkoitan tässä perinteistä retiisiä ja olen listannut moolin ja espanjalaisen retiisin erikseen. En koskaan kylvä retiisiä yksin, vaan kasvatan niitä välikasvina. Ajatuksena on, että kun kylvät jotain, kuten porkkanaa, lisäät siihen muutamia retiisiä. Ne merkitsevät rivit ja ne voidaan korjata porkkanoiden kasvaessa. Kylvö sadonkorjuuseen kestää noin neljä viikkoa.

21) Vihreä sipuli

Erinomainen sato liukuaksesi mihin tahansa vapaaseen tilaan. Ne tarvitsevat niin vähän tilaa, että lisään muutaman siellä täällä täyttääkseni sänkyni aukkoja.

22) Espanjan retiisi

Missä moolit ovat valkoisia retiisiä, se on musta retiisi. Espanjalaista retiisiä pidetään usein paljon pippurimaisempana kuin perinteistä moolia tai vaaleanpunaista retiisiä.

23) Pinaatti

Pinaatti on toinen nopeasti kasvava viljelykasvi. Kypsyys 35-45 päivässä, on täysin mahdollista aloittaa lehtien poimiminen alle kolmessa viikossa, jos sää on hyvä. Ja jos otat vain muutaman lehden jokaista satoa kohden, kasvit jatkavat kasvuaan vielä pitkään.

24) Nauriit

Toinen Brassica-sato, joka kypsyy nopeasti. Kylvä kuukauden ensimmäisenä ja voit nauttia mehevistä nauriista kuun lopussa. 30-60 päivää on keskimääräinen aika kylvöstä sadonkorjuuseen lajikkeesta ja olosuhteista riippuen, ja heinäkuu voi olla nopeasti kasvava kuukausi.

25) Vesikrassi

Vesikrassi ei tarvitse juoksevaa vettä, kuten monet luulevat. Hän pitää rauhallisista matalista vesistä, mutta haluaa vain pitää ”jalat” märinä. Itän omani kompostilla täytetyllä kierrätysalustalla, ja kun se on sen kokoinen, että jaksan, siirrän sen muille tarjottimille. Istutustiheyteni on 2-3 kasvia per lokero ja kastelen joka päivä. Tarjottimet seisovat matalassa tarjottimessa, johon mahtuu sentin verran vettä täytettäessä.
Kasvu on nopeaa ja heti kun se on kevyesti korjattu, se täyttää tarjottimen uudelleen.
Pidä se poissa lintujen, erityisesti kyyhkysten, ulottuvilta, sillä ne näyttävät pitävän pippurisesta mausta ja poistavat sen hyvin nopeasti.

Ja sinä, mitä kylväät alueellasi heinäkuussa?

10 vihannesta kylvettäväksi helmikuussa