23 vihannesta, jotka voit kylvää kesäkuussa

Kesäkuu on yksi vuoden vilkkaimmista kuukausista. Päivät pitenevät ja lämpötilat nousevat, kasvimaassa kaikki kasvaa voimakkaasti, varsinkin rikkakasvit! Todennäköisesti sinusta tuntuu, että koko puutarhasi kaipaa huomiotasi.
Kesäkuu voi olla myös yllättävän kuiva kuukausi, joten voi olla paljon kastelua, jotta juuri istutetut taimet kasvavat terveinä.

Alla on luettelo 23 vihanneksesta, jotka voit kylvää kesäkuussa.

1 – Punajuuri

Jatka juurikkaan siemenen kylvöä kesäkuussa, ehkä muutama kuun alussa ja muutama lopussa, jotta syys- ja lokakuussa sinulla on korjattavaa, mikä ei ole liian suuri. Tarvittaessa ne voidaan säilyttää talvella. Kylvä punajuuret suoraan. Taimet eivät pidä istuttamisesta.

2 – Parsakaali

Kylvä myöhään itävät parsakaalin siemenet joko sinne, missä haluat niiden kasvavan, tai kylvöpeenteeseen myöhempää istutusta varten. Lajikkeesta riippuen sinun pitäisi pystyä korjaamaan ne syksyllä tai talvehtimaan ne poimimaan ne seuraavan vuoden alussa. Vuoden lopussa on parasta kylvää se sinne, missä se pysyy, koska se on sato, joka ei pidä siitä, että sitä siirretään, kun sää on kuuma.

3 – Porkkanat

Tämä on viimeinen mahdollisuus kylvää tärkeimmät satolajikkeet, jotka ovat valmiita sadonkorjuuseen syys- tai lokakuussa.

4 – Sikuri

Kaikki kolme sikurilajia – Witloof tai Belgian, Sugarloaf ja Radicchio – voidaan kylvää ulkona kesäkuussa. Ensimmäinen on valmis pakotettavaksi talven aikana.

5- Kesäkurpitsa, kesäkurpitsa ja kurpitsa

Jos sinulla ei vielä ole ruukuissa kasvatettuja taimia, voit kylvää siemenet suoraan ulos nyt, kun maa on lämmennyt mukavasti. Kylvä kaksi siementä yhteen ja kun ne ovat itäneet, poista niistä heikompi. Jätä kasvien väliin runsaasti tilaa, koska ne leviävät laajalle ja tarvitsevat paljon tilaa.

6 – Herneet

Kesäkuun alku on luultavasti viimeinen mahdollisuutesi kylvää herneitä.Vaihda kuun loppua kohti aikaisin, nopeasti kypsyvään lajikkeeseen. Niiden pitäisi olla sadonkorjuuvalmiita syyskuun tienoilla. Nuoret hernekasvit ovat vastustamattomia kyyhkysille, ja ne tulee suojata verkolla tai metalliverkolla.

7 – Kurkut

Ulkokurkut alkavat yleensä kasvaa aikaisemmin vuoden aikana ruukuissa tai peiton alla, mutta jos kylväät siemeniä tämän kuukauden ulkopuolella, niiden pitäisi antaa sinulle sato elo- tai syyskuussa.

8- Endiivit

Kylvä kiharaiset tai lehtipuulajikkeet ulkona sadonkorjuuta varten syksyllä ja alkutalvella. Itäminen voi olla epäsäännöllistä kuumalla säällä.

9- Salaattia

Kylvä paikan päällä ja harvenna, jos kasvit ovat liian täynnä. Korkeat lämpötilat voivat haitata itävyyttä – ehkä siksi kansanperinteen mukaan siemenet on parasta kylvää päivän päätteeksi, kun maaperä kylmenee.

10 – Mizuma et Pak-Choi

Kylvä mizunaa, mibunaa, sinapinvihanneksia, bok choita ja muita itämaisia ​​lehtiä salaatteihin, kun lehdet ovat pieniä, ja perunoihin isompina.

11- Rutabagas

Kylvä, jos et ole tehnyt niin viimeisen kuukauden aikana. Ohenna taimia ja tarvittaessa peitä ne hienolla verkolla, jotta linnut ja kärpäset eivät pääse kaalin juurista.

12 – Nauriit

Kylvä toinen erä satoa varten elo- tai syyskuussa ennen kuin juuret kasvavat liian suuriksi.

13- Fenkoli

Perinteisesti paras aika fenkolin kylvölle on kesäkuun 21. päivän jälkeen, vuoden pisin päivä. Sanotaan, että kasvit eivät näin todennäköisesti pimennä. Nykyaikaiset lajikkeet ovat anteeksiantavaisempia, joten milloin tahansa kesäkuussa pitäisi saada aikaisin syksyinen sato. Kylvä peräkkäin ja kylvä enemmän kuin on tarpeen, jos jotkin siemenet eivät itäisi tai etanat nielevät taimia.

14- Vihreät pavut

Istuta vihreiden papujen toinen aalto viime kuussa ulkona kylvettyjen jälkeen.

15- Aromaattiset yrtit

Kesäkuu voi olla viimeinen tilaisuutesi kylvää yrttien, kuten korianterin, basilikan, kirsujen, fenkolin, tillin ja persiljan siemeniä, ennen kuin sää lämpenee liian kuumaksi, jotta ne eivät itäisi.

16- Lehtikaali

Kylvä toinen erä siemeniä siemenkaukaloihin, moduuleihin tai ruukkuihin, jotka ovat valmiina istutettaviksi ensi kuussa. Muussa tapauksessa jätä ne lautasilleen tai jopa kylvöpenkkiin jonnekin vihannespaikallesi ja poimi nuoret lehdet salaatteja varten. Ohenna lehtikaalin taimia, kun ”oikeat” lehdet alkavat ilmestyä.

17 – kyssäkaali

Jatka siementen kylvämistä sinne, missä haluat kasvien kasvavan. Harvenna taimia tarvittaessa, pidä ne hyvin rikkaruohottuna, suojaa etanoita vastaan ​​ja käytä verkkoa lintujen pitämiseen poissa.

18- Lehtivihannekset

Jatka sveitsin mangoldin sekä juurikkaan ja pinaatin siementen kylvöä.

19- Kurpitsat ja kesäkurpitsat

Ne aloitetaan yleensä aikaisemmin vuoden aikana ruukuissa, mutta ne voidaan kylvää suoraan maahan kesäkuussa. Valmistele maaperä lisäämällä runsaasti kompostia tai hyvin mädäntynyttä lantaa.

20 – retiisit

Kylvä muutama salaatin retiisi pieninä määrinä koko kuukauden ajan, jotta sato uusiutuu jatkuvasti.

21- Runner pavut

Tämä on viimeinen tilaisuutesi kylvää punaisia ​​juoksupapuja. Kesäkuun lopulla kylvetyt siemenet voivat onnella tarjota satoa vielä lokakuussa tai ainakin ensimmäisiin syyspakkasiin asti. Kylvä juoksupavut suoraan ulos, keppien tai muiden tukien jalkoihin.

22- Pienet salaatit

Jatka rucolan, lammassalaatin, kesäpursaanin, sveitsin mangoldin, lehtikaalin, mizunan ja muiden sekalehtien kylvöä peräkkäin käytettäväksi sekalaateina ja mesclunina.

23 – Kevätsipulit

Kylvä muutama ylimääräinen siemenerä kuukauden aikana varmistaaksesi, että sinulla on jatkuva tarjonta koko syksyn ajan.

Ja sinä, mitä kylvät kesäkuussa?

6 kannattavinta puutarhassasi kasvatettavaa vihannesta

10 asiaa, joita voit tehdä kasvimaassasi tammikuussa