12 vihannesta, joiden siemenet voit kylvää huhtikuussa

Huhtikuu on kiireistä aikaa puutarhassa ja varsinkin vihannespuutarhan kauan odotettua alkua, sillä tässä kuussa voidaan kylvää paljon siemeniä. Nyt kun päivät ovat pitkiä ja lämpimämpiä, voit alkaa kylvää tiettyjä kasveja, kuten porkkanoita tai herneitä, suoraan ulkona.

Hauraammat viljelykasvit, kuten munakoiso ja kesäkurpitsa, on vielä kylvettävä suojan alla joko kasvihuoneeseen tai aurinkoiselle ikkunalaudalle.

Voit myös istuttaa perunoita, sipulia, salottisipulia, valkosipulia ja artisokkia.

Ota selvää, mitä vihanneksia voit kylvää huhtikuussa:

Munakoisot, paprikat ja tomaatit:

Tämä on viimeinen mahdollisuus kylvää munakoisoa, paprikaa ja tomaatteja, jotka tarvitsevat pitkän kasvukauden menestyäkseen. Jos haluat vain muutaman kasvin, voit odottaa ensi kuuhun ja ostaa taimia puutarhakeskuksesta, paikallisesta taimitarhasta tai alueellisista markkinoista.

Punajuuret

Punajuuri on helppo kasvattaa, joten se sopii ihanteellisesti aloittelijoille. Hän kasvaa missä tahansa hedelmällisessä, hyvin valutetussa maaperässä ja pärjää hyvin säiliöissä. Noudata siemenpakkauksessa ilmoitettuja etäisyyksiä ja ohenna kasveja noin 10 cm:iin, kun ne saavuttavat noin 3 cm:n korkeuden. Kerää sato, kun punajuuret ovat saavuttaneet golfpallon koon.

Porkkanat

Porkkanoita kylvämällä hyvin esikäsiteltyyn, kivittömään maahan, kivinen maa antaa haarukkaporkkanoita. Tähän aikaan vuodesta on hyvä suojautua porkkanakärpäseltä pystyttämällä sadon ympärille este. Sadon tulee olla valmis sadonkorjuuseen kolmesta neljään kuukautta kylvöstä.

Sellerit

Selleri tarvitsee pitkän kasvukauden syys/talvisatoa varten, joten kylvä nyt peiton alle. Siirrä kasvit yksittäisiin ruukkuihin, kun ne ovat tarpeeksi suuria käsitelläkseen.

Kesäkurpitsaa, kurpitsaa, kurkkua ja kurpitsaa

Kesäkurpitsaa, kurpitsaa, kurkkua ja kurpitsaa kutsutaan kurpitsaksi, ja ne voidaan kylvää kaikki samalla tavalla, yksittäisiin 5 cm:n ruukuihin peiton alle. Istuta ulkona, kun pakkasvaara on ohi (kurkut pärjäävät usein parhaiten kasvihuoneessa).

Purjo

Purjo voidaan kylvää siemenkaukaloihin peiton alla huhtikuussa, satoa varten syksystä alkaen. Opi kasvattamaan purjoa siemenistä.

Salaatit

Salaatti on parasta kylvää suojan alle huhtikuussa. Kylvä siemenkaukaloihin tai -moduuleihin istuttamista varten myöhemmin keväällä.

Herneet

Herneet on helppo kasvattaa ja ne voidaan korjata aikaisin kesällä, mikä tekee niistä arvokkaan varhaissadon. Voit kylvää niitä suoraan ulos, mutta herneet ovat hiirten suosikkivälipala. Jos tämä on ongelma, kylvä ne sisätiloihin ja istuta nuoret kasvit ulos heti, kun ne ovat 15 cm korkeita. Voit myös kylvää kouruihin ja istuttaa koko taimirivin ojaan, kun ne ovat valmiita.

Retiisit

Tämä nopeasti kasvava sato on helppo kasvattaa ja muodostaa hyvän ”ansan”, joka kasvaa tyhjällä maaperällä odottaen muita kasveja tai hitaammin kasvavien kasvien välissä. Kylvä suoraan ulkona kolmen tai neljän viikon välein jatkuvan ravinnon saamiseksi koko kesän ajan.

Pinaatti

Pinaatti voidaan kylvää suoraan ulkona huhtikuussa; jos se on kylmä, peitä ne. Pinaatti tarvitsee paljon kosteutta ja suojaa etanoita ja etanoita vastaan.

Sveitsin Chard

Mangoldi on loistava potentiaalinen sato aurinkoiseen tai osittain varjoiseen paikkaan, ja se voidaan kylvää suoraan ulkona huhtikuussa. Opi kasvattamaan sveitsin mangoldia.

Nauriit

Myös nauriit kasvavat nopeasti. Kerää ne nuorena, kun ne ovat golfpallon kokoisia, tai syö lehtiä vihreänä vihanneksena. Kastele ne kunnolla.

5 satoa, jotka voit vielä istuttaa syyskuussa

10 syytä luoda oma kasvimaa