10 yrttiä ja aromaattista kasvia parvekkeellesi

Yrttien kasvattaminen ruukuissa parvekkeella ei ole vaikeaa, sillä yrtit pärjäävät hyvin pienissäkin tiloissa. Muut kuin säännöllinen kastelu, ruokinta, auringonotto, tuholaisten ja tautien torjunta, yrtit eivät vaadi erityistä hoitoa. Joitakin parhaita parvekkeellasi kasvatettavia yrttejä ovat: timjami, rosmariini, kamomilla, oregano, salvia, basilika, sitruunaverbena, ruohosipuli, korianteri ja persilja.

Jos sinulla on pieni parveke, laita sinne muutama ruukku tai astia ja kasvata aromaattisia yrttejä parantaaksesi ruokiasi. Parhaat ruukut ovat savesta tehdyt, koska ne ovat luonnollisempia. Muovisäiliöitä voidaan käyttää myös käyttömahdollisuuksiensa joustavuuden vuoksi, ne ovat kevyitä ja niitä on helppo siirtää ja ripustaa minne tahansa. Vaikka keraamiset istutuskoneet ovat kauniita, ne ovat erittäin raskaita ja voivat rikkoutua erittäin helposti.

Tässä on luettelo 10 yrtistä ja aromikasvista terasseillesi, parvekkeillesi ja jopa sisätiloihin.

1 timjami

Timjami on yrtti, joka pärjää erinomaisesti astioissa ja voit kasvattaa sitä myös sisällä tai ulkona. Voit istuttaa timjamia muiden yrttien, kuten basilikan, oreganon ja muiden yrttien kanssa tai vain istuttaa sen yksin.

2 Rosmariini

Yrtit, kuten rosmariini, eivät tarvitse paljon puutarhatilaa. Rosmariini on yksi niistä yrteistä, jotka sopivat erittäin hyvin astioihin. Rosmariinin kasvattaminen ruukussa, jonka halkaisija on vähintään 25 cm, riittää juurien kasvamiseen ja kehittymiseen.

3 kamomilla

Kamomilla on pieni kasvi, jossa on valkoiset terälehdet kukkia, jotka voidaan kuivata ja valmistaa yrttiteetä. Jos kasvatat parvekkeellasi kamomillaa teetä varten, valitse oikea lajike. Shirley Pricen kirjan mukaan kamomilla auttaa lievittämään stressiä ja on rentouttava tee, joka voi auttaa sinua nukkumaan. Se tekee myös ihmeitä vatsavaivojen hoidossa, auttaa ärtyvän suolen oireyhtymässä ja voi vähentää kuukautiskipuja.

4 oreganoa

Oregano on hyvin yleinen valinta konttipuutarhanhoitoon. Oreganon kasvattaminen astioissa tai ruukuissa estää leviämisen, joten jos haluat pitää oregano hallinnassa, kokeneimmat puutarhurit suosittelevat säiliöitä. Oregano on helposti kasvatettava ja erittäin kestävä yrtti, joten sen oikea kasvattaminen ei ole niin vaikeaa.

5 Salvia

Salvia on erittäin miellyttävä tuoksuinen yrtti, sitä käytetään usein lääketieteessä ja ruoanlaitossa erilaisissa ruoissa. Ruoho kasvaa erittäin hyvin konteissa.

6 sitruunaverbena

Sitruunaverbena on makean sitruunamakuinen kasvi, joka on erittäin virkistävää teessä, jälkiruokissa tai lihamausteina käytettynä. Monet suosivat tätä kasvia ulkopuutarhaan, koska se on maiseman kauneus. Se vapauttaa myös virkistävän tuoksun, joten se on hyvä valinta istutettavaksi ulko-oleskelualueiden tai parvekkeiden lähelle.

7 basilika

Basilika voidaan istuttaa sisä- tai ulkotiloihin, ja se on ihanteellinen lisättäväksi keittoihin ja muihin resepteihin. Voit kasvattaa basilikaa suosikkiruokiisi parvekkeellasi.

8 ruohosipulia

Ruohosipuli on yksi kovimmista yrteistä, joita voit istuttaa. Se kasvaa erittäin hyvin säiliöissä. Ruohosipuli lisää makua keittoihin ja uuniperunoihin. Ruohosipuli on monivuotinen, eli kun se on istutettu, se tulee takaisin vuosi toisensa jälkeen. Etsi kokonaisuus luettelo monivuotisista aromaattisista kasveista tällä sivustolla.

9 persilja

Persilja on yksi parhaista parvekkeella kasvatettavista ruuista, koska se kasvaa hyvin pienissä astioissa ja vaatii vain osittaista auringonvaloa. Valitse aurinkoinen tai osittain aurinkoinen paikka

10 korianteria

Korianteri on yrtti, jota käytetään tuoreena tai kuivattuna kulinaarisiin tarkoituksiin. Yrtti kasvaa jopa 40 cm korkeaksi ja sen varren päissä on pieniä valkoisia kukkia. Tätä yrttiä voi olla vaikea kasvattaa kotipuutarhoissa, varsinkin lämpimämmillä alueilla. Temppu on istuttaa se parvekkeen puutarhaan keväällä tai syksyllä tai viileämmällä säällä.

Hyvää puutarhanhoitoa!

10 vihannesta kylvettäväksi helmikuussa

Kuinka kasvattaa Sichuan-pippuria siemenistä?