10 vihannesta, jotka kasvavat hyvin myös kuumana

Kesää voidaan pitää puutarhanhoitokaudella, mutta joillekin vihanneksille juhannus on aivan liian kuuma. Vihannekset, kuten parsakaali, pinaatti ja salaatti, sekä yrtit, kuten korianteri ja persilja, rakastavat viileitä, lyhyitä kevään ja syksyn päiviä. Keskikesällä kylmän kauden vihannekset joko lopettavat hyvän tuotannon tai tuottavat kukkia ja muuttuvat katkeraksi.
Jotkut suosikkivihanneksistasi kuitenkin pärjäävät erittäin hyvin korkeassa kuumuudessa, ja jos et ole vielä istuttanut niitä, ei ole liian myöhäistä!

Parhaat vihannekset, jotka kasvavat erittäin kuumana:

Bataatit:

Bataatit rakastavat lämmintä säätä, mutta vaativat pitkän kasvukauden. Bataattiköynnökset tarjoavat erinomaisia ​​maanpeitteitä. Voit jopa kasvattaa niitä tavallisissa maisemoiduissa penkeissäsi. Kuumuudessa ne tuottavat pitkiä viiniköynnöksiä, joten muista antaa niille runsaasti tilaa puutarhassa! Jos viiniköynnökset kasvavat ”rajojen ulkopuolelle”, leikkaa päät pois tai rullaa ne penkkiin niiden säilyttämiseksi.

Omien bataattien kasvattaminen voi tarjota sinulle laajemman valikoiman kuin ruokakaupasta. Jotkut ovat tärkkelyksen kaltaisia, kun taas toiset ovat erittäin makeita, ja ”valmistuote” on saatavana useissa väreissä, mukaan lukien oranssi, valkoinen ja jopa violetti.

Paprikat:

Tietyt paprikalajikkeet ovat myynnissä heinäkuuhun asti. Paprikat viihtyvät lämpimissä lämpötiloissa, ja vain muutamat kasvit voivat tuottaa yllättävän paljon paprikaa, joka sopii täydellisesti pizzan täytteeksi tai kotitekoiseen salsaan. Vain kahdesta kasvista saat tarpeeksi paprikaa kaikkeen mitä tarvitset. Nämä ovat joitain helpoimmin kasvatettavia vihanneksia.

Auringonkukat:

Ihanteelliset pölyttäjille, nämä uskomattomat kukat ovat kaikenmuotoisia ja -kokoisia ja kasvavat hyvin lämmössä. Kukkia varten löydät värikkäitä kantoja, kuten ’Evening Sun’, jotka tuottavat useita päitä. Jotta auringonkukansiemeniä voidaan syödä, istuta ”Mammoth”-auringonkukka. Vaikuttavat kasvit saavuttavat joskus 3 metrin korkeuden ja tuottavat tonnia siemeniä. Jos et halua syödä siemeniä, jätä kasvit puutarhaan houkuttelemaan lintuja.

Kesäkurpitsa ja kesäkurpitsa:

Kesäkurpitsa ja kesäkurpitsa ovat eräitä tuottavimmista kasveista, joita voit kasvattaa, ja ne rakastavat lämmintä säätä. Kylvä muutama kasvi kerrallaan muutaman viikon välein kesällä, jotta sadonkorjuu ei hukkuisi. Kerää sato, kun hedelmät ovat vielä pieniä parhaan maun saavuttamiseksi.

Sveitsin mangoldi:

Monet viheriöt näkevät ja muuttuvat katkeraksi lämpimän sään saapuessa, mutta sveitsin mangoldi ei. Tämä makea vihreä vihannes voidaan poimia pienenä käytettäväksi salaateissa, syödä kevyesti paistettuna tai käyttää pinaatin sijasta useissa ruoissa. Jos haluat enemmän väriä, valitse sveitsiläinen ’Rainbow’ mangoldi, jossa on tummanvihreät lehdet ja punaiset, vaaleanpunaiset, valkoiset, keltaiset ja oranssit varret.

Okra:

Okra on yksi niistä vihanneksista, joita ihmiset rakastavat tai vihaavat. Jos olet okra-fani, tämä on loistava valinta, kun lämpötilat kohoavat. Sitä voidaan kylvää suoraan heinäkuuhun asti, ja se sopii ihanteellisesti klassikoiden, kuten paistetun okran, valmistukseen tai omien keittojen ja muhennosten lisäämiseen. Korjaa palot, kun ne ovat enintään 9 cm pitkiä.

Vihreät pavut :

Vihreät pavut sietävät hyvin lämpöä ja kypsyvät nopeasti, joten ne sopivat ihanteellisesti peräkkäisiin istutuksiin. Kannat, kuten ”Royalty Purple Pod”, ovat hauskoja, varsinkin jos sinulla on pieniä lapsia. Jos sinulla on vähän tilaa, etsi kiipeilylajikkeita kylvettäväksi suoraan puutarhaan. Syötäväksi maanpeitteeksi tai säleikön peittämiseksi istuta papulajikkeita.

Munakoisot:

Jos rakastat munakoisokaviaria, muutaman kasvin lisääminen puutarhaan saattaa olla loistava valinta. Munakoisot ovat itse asiassa paljon tuottavampia kuumalla säällä ja niitä on uskomattoman helppo kasvattaa. Tarjoa heille täyttä aurinkoa ja myös runsaasti vettä.

Kurkut:

Kurkut ovat viileitä ja virkistäviä syödä kuumana kesäpäivänä, ja onneksi kasvit eivät välitä kuumuudesta. Istuta kurkkuja puutarhaasi syömään ne tuoreena tai valmistamaan itse suolakurkkua. On kiipeilylajikkeita, jotka sopivat täydellisesti konttipuutarhanhoitoon, ja lajikkeita, jotka peittävät säleikön tai tuen.

Maissi:

Maissi on yksi parhaista kasveista kestämään kuumaa ja kuivaa säätä. Se oli tuhansia vuosia perusruokaa monille intiaanikulttuureille jopa lounaaseen autiomaassa. Istuta riittävän suuriin neliöihin tuulen aiheuttaman ristipölytyksen varmistamiseksi tai istuta useita rivejä vierekkäin. Lisää nautintoa kasvattamalla ”popcorn” -lajiketta. (Sillä on samat kasvuvaatimukset kuin maissilla, mutta korjaat sadon myöhemmin.)

Se, että on erittäin kuuma, ei tarkoita, että sinun täytyy lopettaa istuttaminen. Kokeile kasvattaa näitä lämpöä rakastavia vihanneksia pidentääksesi sadonkorjuukautta.

7 vinkkiä kasvimaasi valmisteluun talveen

Kuinka kasvattaa kapriksia siemenistä