10 syytä luoda oma kasvimaa

Oletko koskaan ajatellut omien vihannesten kasvattamista?

Oman vihannespuutarhan luominen on paljon enemmän kuin pelkkä vihannesten runsaus kesällä ja syksyllä, mutta se on joukko etuja, joita saamme ja jotka suosittelen sinua löytämään ja yksinkertaisesti tiedostamaan, jos et tee sitä. tapaus.

Tässä on 10 syytä, miksi sinun pitäisi istuttaa kasvimaa tänä vuonna!

1) Tuoreet puutarhavihannekset maistuvat paljon paremmilta kuin kaupasta ostetut vihannekset.

Jos et ole koskaan syönyt tomaattia puutarhasta, joka lämmittää hieman kesän auringosta, olet todella missannut jotain.

Kasvikset poimitaan kaupasta ennen kuin ne ehtivät kypsyä, sitten ne kuljetetaan ruokakauppaan, jossa ne ”kypsyvät” laatikossa. Tämän seurauksena tiedämme erittäin hyvin, että ne eivät todellakaan kypsy. Kun niiden annetaan kypsyä kasvin päällä, ne ovat täynnä makua, jota ei yksinkertaisesti voi verrata mihinkään kaupasta saatavaan.

Jos sinulla ei ole tilaa puutarhaan, maanviljelijän tori tarjoaa sinulle samana aamuna poimittuja vihanneksia, joilla on sama tuore maku ja olet koukussa!

2) Puutarhavihannekset pysyvät tuoreina pidempään.

Tämä on jotain, jonka saavuttaminen vei minulta jonkin aikaa. Ja tajusin tämän vasta kesän jälkeen ja ostin vihanneksia kaupasta. Ne alkoivat pehmetä muutamassa päivässä.

Vietin muutaman viileän viikon puutarhani vihannesten kanssa. Koska myymälävihannekset poimittiin viikko tai kaksi ennen kuin ne tulivat hyllyille, menetin säilyvyyden, joka minulla oli, kun poilin niitä omasta puutarhastani.

3) Valittavana on loputon valikoima lajikkeita.

Vaikka et koskaan katsoisikaan mahdollisuuksia, voit saada niin monia erilaisia ​​vihanneslajikkeita paikallisesta taimitarhasta.

Ruokakaupassa on ehkä 5 erilaista tomaattia, joista valita. Kun menet ostamaan kasveja, lajikkeita on kymmeniä. Ja jos katsot siemeniä, valittavana on satoja.

Yksi suosikkitehtävistämme on kokeilla uusia asioita… sillä me voimme! Jos lapset haluavat violetteja porkkanoita, istutamme violetteja porkkanoita. Jos löydän uuden kesäkurpitsalajikkeen, yritämme.

Omien vihannesten kasvattaminen tarkoittaa, että emme rajoitu siihen, mitä ruokakauppa luulee haluavamme.

4) Se ei todellakaan maksa enemmän luomuvihanneksista.

Myönnän, että en osta kaikkia luomuhedelmiä ja -vihanneksia jatkuvasti. Meillä on paljon hedelmiä ja vihanneksia, eikä minulla ole ruokabudjettia siihen.

Mutta mitä tulee puutarhanhoitoon, yritän pitää sen luonnonmukaisena, koska se ei todellakaan maksa enempää.

Käytän orgaanisia lannoitteita ja maanparannusaineita, ja kun vertaan näiden kustannuksia ei-luomuihin, ne ovat vertailukelpoisia. Siementen hintaero on niin pieni, kun ajattelee, kuinka paljon ruokaa saat jokaisesta pienestä paketista, että se on ehdottomasti sen arvoista.

Mutta vaikka et ostaisi luomusiemeniä ja -kasveja, jos et ruiskuta niitä kemikaaleilla, pärjäät paljon paremmin kuin ostaisit ei-luomuisia vihanneksia kaupoista.

5) Syöt mielelläsi vihanneksiasi.

On hassua, kuinka paljon lapseni rakastavat syödä puutarhamme vihanneksia, joita en muuten saisi syömään. Jos he näkevät sen kasvavan, he ovat innostuneempia syömään sen myöhemmin.

Lapset haluavat ateriat kesäkurpitsanuudelien kera. Kaikki siksi, että he ovat niin innoissaan syödessään ruokaa, jonka he auttoivat kasvamaan.

Ja vaikka sinulla ei olisi lapsia, olet innostunut täyttämään lautasesi puutarhasi hyvyydellä. Jos olet koskaan asettanut tavoitteeksi syödä enemmän vihanneksia, kasvimaan luominen on vastaus!

6) Opit erittäin hyödyllisen uuden harrastuksen.

Mielestäni on aina hyvä oppia jotain, josta voi olla hyötyä kriisissä.

Toivon, että minun ei koskaan tarvitse luottaa täysin kykyyni kasvattaa omaa ruokaani. Mutta jos minun pitäisi tehdä se, minulla olisi tieto tehdä se. Ja sitten ehkä muutama kana ja vuohi, jotta he oppivat pitämään niistä huolta ja tulemaan hieman itsenäisemmäksi!

7) Sinulla on aina tarpeeksi syötävää, vaikka et haluaisi käydä ruokaostoksilla.

On päiviä, jolloin en vain halua lähteä kotoa.

Kun minulla on puutarhassani ruokaa korjattavaksi, voin välttää ostoksia, koska tiedän, että osaan valmistaa kunnollisen illallisen.

Yksinkertaisin illallinen, joka on niin herkullinen ja terveellinen, eikä vaadi kauppamatkaa, on huippu.

8) Voit säästää ruokaa syötäväksi myöhemmin vuoden aikana.

Tämän olen oppinut vanhemmiltani nuorena. Istutimme valtavaan puutarhaan ja vietimme sitten koko elo- ja syyskuun sadon säilyttämiseen ja käsittelyyn.

Joka vuosi minulla voi olla tarpeeksi tomaatteja, joita voimme käyttää loppuvuoden ajan, joten minun ei tarvitse koskaan ostaa niitä. Toinen hieno taito ja loistava tapa antaa puutarhasi ruokkia itseäsi, vaikka kasvukausi on ohi.

9) Hän opettaa työstä, sen vaikeuksista ja vaaroista.

Puutarhanhoito on usein kovaa työtä! Mutta työ, jonka opimme puutarhassa lapsena tai nuorena aikuisena, tekee meistä paremman työntekijän aikuisena.

Se on vain jotain, joka on opittava. Valitettavasti monet lapset eivät näinä päivinä saa mahdollisuutta oppia, mitä tapahtuu, kun laitat todellista hikeä, selkäkipuja tai rakkuloita käsiisi. Toivon, että lapseni hyötyvät hieman auttamalla minua puutarhassa joka vuosi.

10) Ylpeyden tunne.

Olen joka vuosi niin innoissani, kun nämä pienet siemenet alkavat itää. Vannon, että on ihme, että normaalikokoinen kasvi voi kasvaa noin pienestä siemenestä. Ja sitten tämä kasvi voi tuottaa tarpeeksi ruokaa perheeni, ystävieni ja naapureideni ruokkimiseen!

Olen niin innoissani nähdessäni kaiken kasvavan, että tarkistan puutarhani joka päivä! Sitten otan kaikenlaisia ​​kuvia. On niin siistiä, että voi tehdä niin paljon niin pienellä. Ja mielestäni on hyvä olla ylpeä jostain!

Toivon, että olen vakuuttanut sinut tarvittaessa, mitkä ovat sinun syysi luoda tai haluat luoda oman kasvimaasi?

12 vihannesta, joiden siemenet voit kylvää huhtikuussa

Kuinka kasvattaa lampaansalaattia siemenistä