10 mikrovihreää, mikrovihreää tai itäneitä siemeniä kasvatettavaksi

Tutustu 10 vihreään lehtivihannekseen ja aromaattiseen yrttiin, jotka sopivat ihanteellisesti mikrovihannesten kasvattamiseen.

Microgreens toimittaa räjähdysmäisesti ravinteita ja makuja lautasillemme, ja ne voidaan kasvattaa siemenistä vain viikossa.

Mikrovihreät eli mikrolehdet ovat lehtien yrttien ja kasvien taimia, joita meidän ei yleensä tarvitse kasvaa täysikokoisiksi ennen sadonkorjuuta. Mikrovihreät ovat nopeita, helppoja ja vievät hyvin vähän tilaa, joten voit kasvattaa niitä ikkunalaudalla, mikä on ihanteellinen.

Katso alta, kuinka mikrovihreät kasvatetaan. Valitse lehtivihannekset ja yrtit, jotka maistuvat hyvältä täysikasvuisina, ja löydät niiden maun vieläkin voimakkaammaksi mikromuodossa.

Tässä on 10 parasta kasvatettavaa itää.

1 retiisit

Yksi kauneimmista ja nopeimmin kasvavista lehdistä, punaisella varrella ja kevyellä maulla, joka sopii erinomaisesti voileipiin ja sekoittelee perunoita.

Saat nuoria retiisinlehtiä vain 7 päivässä.

2 Korianteria

Pienet, maukkaita lehtiä voidaan lisätä curryihin, nuudelikeittoihin ja perunoihin – niitä ei tarvitse pilkkoa.

Voit saada nuoria korianterinlehtiä vain 14 päivässä.

3 Parsakaali

Mikroparsakaalilla on aivan aikuisista kasveista erottuva mausteinen maku, joka piristää salaatteja ja munakkaita.

Voit saada nuoria parsakaalin lehtiä vain 7 päivässä.

4 Pinaatti

Pinaatinlehdet ovat makeita ja ravinteikastiheitä, ne sopivat ihanteellisesti salaatteihin, varsinkin kun niitä sekoitetaan muiden pippurimpien lehtien kanssa tai risottoon tai munakkaaseen.

Voit saada babypinaatin lehtiä vain 10 päivässä.

5 rucolaa

Piparmintun mikrorucolan lehtien kasvattaminen on hyvä tapa välttää kirppukuoriaisten ongelmat, jotka voivat vaikuttaa aikuisiin kasveihin. Käytä lisäämään salaatteihin pippurisuutta.

Voit saada rucolanvauvan lehtiä vain 7 päivässä.

6 punajuurta

Käytä nuorten punajuuriverojen punavartisia lehtiä lisätäksesi väriä ja makeaa, maanläheistä makua lehtisalaatteihin.

Voit saada nuoria juurikkaan lehtiä vain 10 päivässä.

7 Sinappi

Valitse röyhelö- ja punalehtiset lajikkeet saadaksesi lisäkiinnostusta ja lisää ne perunoihin ja muihin itämaisiin ruokiin tulinen herkkupalaksi.

Voit saada nuoria sinapinvihreitä vain 7 päivässä.

8 Fenkoli

Mikrofenkoli välttää aikuisten kasvien pahaa tapaa kukkia liian aikaisin, mutta siinä on kaikki tarvitsemasi aniksintensiteetti. Levitä kalan päälle tai sekoita pastan tai risoton kanssa.

Voit saada nuoria fenkolinlehtiä vain 10 päivässä.

9 Le Mizuna

Micro mizuna on toinen nopea viljelykasvi, joka sopii erinomaisesti vihreyden ja pippurin lisäämiseen salaatteihin ja aasialaisiin ruokiin, kuten perunoihin.

Voit saada nuoria mizuman lehtiä vain 7 päivässä.

10 Basilisk

Voimakkaasti maustettua mikrobasilikaa on helpompi kasvattaa kuin aikuista kasvia, joka voi olla altis mädäntymiselle ja härmälle. Nuoret basilikan lehdet ovat herkullisia, ja jos ripottelet niitä tomaatti- ja mozzarella-salaatin päälle, se vaikuttaa. Etsi violetteja lajikkeita saadaksesi lisää väriä.

Voit saada nuoria basilikan lehtiä vain 10 päivässä.

6 vinkkiä ensimmäisen kasvimaasi aloittamiseen tyhjästä

10 korkeatuottoista ja erittäin kannattavaa vihannesta