10 korkeatuottoista ja erittäin kannattavaa vihannesta

Etsitkö tuottoisaa puutarhaa, jossa on tuottelias kasvit?

Puutarhanhoidon harrastajat kääntyvät kasvimaa puoleen monista syistä. Kasvien kasvatus on meditatiivinen ja rentouttava harrastus, ja se antaa puutarhureille joukon tehtäviä ja velvollisuuksia, jotka heidän on suoritettava menestyäkseen. Jotkut kääntyvät puutarhanhoitoon saadakseen mahdollisuuden päästä ulos ja likaamaan kätensä.

Jotkut rakastavat luontoa ja nauttivat vain täydellisen ympäristön tarjoamisesta valitsemilleen kasveille ja viettäessään aikaa ulkona. Harrastatko puutarhanhoitoa säästääksesi rahaa tai yrittääksesi päihittää naapurisi, tämän luettelon 10 kasvia tarjoavat erinomaista vastinetta ajallesi ja energiallesi. Lisäksi kaikki rakastavat lahjojen antamista ja runsaan sadon jakamista ystävien ja perheen kanssa.

Mitä kasveja sinun pitäisi istuttaa, jos haluat syödä paljon paikallisia tuotteita puutarhastasi ja saada tarpeeksi satoa vaurauden levittämiseen?

Tomaatit

Tomaatit kasvavat klustereina, ja hyvällä tomaattipuutarhalla voit helposti tuottaa enemmän tomaatteja kuin pystyt itse syömään. Kirsikkatomaatit tuottavat suurimman määrän tomaatteja, mutta eivät suurinta painosatoa. Black Mammoth- tai Beefsteak-lajikkeen tomaatit tuottavat paljon hedelmiä, mutta eivät niin paljon hedelmiä kuin jotkut pienemmät lajikkeet.

Keskikokoiset tomaatit ovat yleensä parhaita tuottajia. Lajikkeet, kuten Ace, Lemon, Early Girl, Champion ja Celebrity tuottavat hedelmiä kauden alussa ja jatkavat kukintaa koko kesän ajan, mikä lopulta tuottaa enemmän kuin mikään muu kasvi kauden aikana.

Näillä tomaattilajikkeilla voit odottaa saavasi 4–8 kg hedelmiä kasvia kohden joka kausi. Erityisen hyvinä vuodenaikoina saatat nähdä jopa 9 kg hedelmiä per tomaattikasvi. Vaikka valmistaisit paljon salsaa ja spagettikastiketta käytettäväksi ympäri vuoden, vain muutamasta kasvista saat enemmän tomaatteja kuin pystyt itse syömään.

kurkut

Kurkkujen, erityisesti kiipeilylajikkeiden, tiedetään tuottavan runsaasti hedelmiä. Jos olet purkittamassa kurkkujasi tai kasvattamassa niitä suuria määriä jaettavaksi perheen tai naapureiden kanssa, kiipeilylajikkeet ovat oikea tapa. Jos et tarvitse tonnia kurkkua, voit kokeilla hiipiviä lajikkeita, jotka tuottavat paljon vähemmän hedelmiä kasvukaudella.

Voit kasvattaa useita kurkkuja pienessä tilassa, kunhan sinulla on pystysuora säleikkö tai rakenne, johon ne voivat kiivetä. Vain kolmen tai neljän kasvin pitäisi tuottaa 5 kg kurkkua kauden aikana. Koska kurkkukasvit ovat tunnettuja kärsivänsä puolivälissä kauden laskusta, on parasta kylvää toinen sato puolivälissä kesällä varmistaaksesi, että kasvit tarjoavat runsaasti kurkkua pitkälle kesään. Syksylle. Muista valita kurkut, kun ne ovat kypsymättömiä parhaan maun saavuttamiseksi.

Pavut

Vihreät pavut ovat paljon tuotteliaampia kuin keskimääräinen vihannessato, ja ne tuottavat tyypillisesti jopa 2 kg kylvettyä 3 metrin riviä kohti. Valkoiset pavut tarvitsee kylvää vain kerran, ja niistä syntyy syötäviä paloja uudestaan ​​ja uudestaan ​​koko lokakuun ajan. Kuten vihreät ja pensaspavut, myös valkoiset pavut voivat tuottaa 2 kg tai enemmän 3 metrin riviltä. Valitsetpa minkä lajikkeen tahansa, sinulla on runsaasti papuja, joita voit vaihtaa tai antaa pois.

Kylvä vihreät pavut ja valkoiset pavut samaan aikaan keväällä. Vihreät pavut alkavat itää ja kehittää paloja vain muutamassa viikossa, kun taas tummansiniset pavut kehittyvät ja kasvavat ylöspäin. Kun pensaspavut ovat lopettaneet sadonkorjuun, valkoiset pavut ovat valmiita täyttämään paputarjontasi loppukasvukauden ajan.

Perunat ja bataatit

Jos kasvuolosuhteet ovat oikeat, perunat ja bataatit voivat kasvaa maan alla joukoittain. Istuta perunat viimeisen kevään sulamisen jälkeen, maalis-huhtikuussa. Aseta kasvit 3 metrin riviin, sijoita siemenet tai taimet 30-45 cm:n etäisyydelle toisistaan. Jokaisella rivillä saat noin 12 kg perunoita kauden aikana, riippuen viljelystäsi lajikkeesta ja tarjoamistasi olosuhteista.

Aseta perunat löysään, pehmeään maaseokseen, jonka avulla kasvin juuret pääsevät helposti tunkeutumaan ja muodostamaan polun kevyen maan läpi. Pidä maaperä kosteana, mutta ei märkänä ja kastele säännöllisesti käsin kasvien kukinnan jälkeen varmistaaksesi, että niillä on tarvittava määrä seuraavan perunasarjan tuottamiseen.

Perunoiden säilytysideoita on paljon (paitsi, että ne jätetään suoraan maahan), jotka voivat olla loistava ratkaisu puutarhureille, joilla on pieniä puutarha-alueita, mutta jotka tarvitsevat suuria satoja. Perunat voidaan kasvattaa irtonaisesti vanhojen lavapinojen kerrosten välissä tai jopa vanhan roskakorin sisällä.

kurpitsaa ja kesäkurpitsaa

Keltainen kesäkurpitsa ja vihreä kesäkurpitsa ovat kasvilajikkeita, joilla on yksinkertaiset hoitovaatimukset ja suuri sato. Jos puutarhassasi on tilaa, jopa talvikurpitsat voivat tarjota korkean sadon. On paljon turvallisempaa istuttaa nämä vihannekset pystysuoralla tuella, jotta niillä on johonkin nojata kiipeäessään. Lisätuki antaa heille tilaa ja turvaa kasvattaa runsas sato viemättä liikaa arvokasta puutarha-aluetta.

Kylvä kesäkurpitsa kolme tai neljä kertaa kauden aikana, jotta tuore sato on valmis lisäämään tuotantoa, kun vanha sato alkaa heikentyä.

Runsaasti kesäkurpitsa- ja kurpitsakasveja auttaa myös puutarhasi yleisessä pölytyksessä. Uudet kesäkurpitsakasvit alkavat tuottaa ensin paljon uroskukkia, mutta lopulta kasvit alkavat tuottaa sekä uros- että naaraskukkia, jotka molemmat on avattava samanaikaisesti, jotta kasvit tuottavat hedelmää.

Sipulia ja ruohosipulia

Jos kasvatat päivittäistä kulutusta varten, sinulla on todennäköisesti melko suuri tila. Jos sinulla on paljon ylimääräistä puutarhatilaa työskentelyyn, miksi et omistaisi tilaa sipulille, erityisesti ruohosipulille. Leikkaa vihreät latvat pois ja käytä varsia kuten käyttäisit valkosipulia keittiössä, ja seuraa sitten, kuinka nopeasti versot itävät sadonkorjuuta varten. Ruohosipuli ei vaadi käytännössä mitään muuta työtä kuin itse sadonkorjuuprosessi.

gombos

Istuta okraa kesäkuukausien helteessä, toukokuun lopusta kesäkuuhun, ja sinun pitäisi saada vastineeksi enemmän okraa kuin tiedät mitä tehdä. Korjaa sato aikaisin ja usein, koska tämä auttaa lisäämään satoa.

Okra on yksi raskaimmista tuottajista, joita voit valita, mikä tarkoittaa, että kasvisi saattavat vaatia sadonkorjuuta useammin kuin kerran viikossa. Lisätestausta tarvitaan, mutta varhaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että okran tuotanto lisääntyy pitkien kuumien jaksojen aikana ja kasvit kasvavat vieläkin nopeammin heinäkuun monsuunisateiden aikana, joten sinun kannattaa korjata satoa mahdollisimman usein.

Retiisit

Retiisien kasvattaminen kestää vain 45 päivää, kunnes ne ovat valmiita sadonkorjuuseen. Sadonkorjuun jälkeen voit valita, kasvatatko uudelleen retiisiä tai istutatko jotain muuta.

Nämä helposti juurtuvat ja kasvavat vihannekset voidaan istuttaa useita kertoja kauden aikana aurinkoiseen paikkaan, ja retiisit ovat kestäviä melkein kaikilla kasvualueilla, mukaan lukien paikalliset. Ainoa asia on, että retiisi ei kestä liikaa lämpöä, joten lopeta retiisin taimien istuttaminen, kun kesä alkaa olla todella kuuma.

paprikat

Kaikenlaiset kuumat paprikat, mukaan lukien jalapeno, tabasco, serrano jne., ovat monia tuottajia. Yhdistä niihin paljon tomaattikasveja ja muita ainesosia erityistä puutarhasalsakastiketta varten, jos aiot valmistaa omia kastikkeita juhliin.

Chilit kasvavat erittäin hyvin sekä kuumassa että kylmässä ilmastossa, joten niin kauan kuin chilitasvit saavat kohotetut pennit ja altistuvat auringolle, sinun pitäisi olla mausteissa hetkessä. Seuraa vain tuotantojesi mausteisuutta.

Vihreät vihannekset

Niin kauan kuin sää on suhteellisen leuto, salaatit ja muut vihannekset, kuten salaatit, erityisesti lehtisalaatti, tarjoavat rapeaa, kunnes sinulla on tarjontaa, jota et voi syödä. Älä leikkaa kasvin kruunua sadonkorjuun yhteydessä, vaan voit korjata yksittäisiä lehtiä milloin tahansa, niin niiden tilalle nousee lisää.

Jos sinä ja perheesi syötte paljon salaattia, kannattaa ehkä säästää kaikki salaattisadot omaa keittiönpöytää varten. Mutta jos syöt salaattia kerran viikossa tai harvemmin, salaatin kasvit ovat hyviä levittämään hieman rikkautta ja antamaan tai luovuttamaan osan sadosta. Yksi terveellisimmistä ja tuottavimmista salaattikasveista, joita voit kasvattaa, on roomalainen.

Jotkut kasvit voivat olla kauniita tai niillä voi olla muuta omaisuutta, mutta ne tuottavat hyvin vähän hedelmiä. On jopa hedelmäpuita, jotka eivät tuota mitään syömisen arvoista useisiin vuosiin.

Jokaiselle näyttämättömän sadon tuottavalle lajille on kuitenkin toinen, jota voit kasvattaa ja joka antaa sinulle vastineeksi runsaasti tuoreita tuotteita. Voit pakastaa osan, kuivata satosi talveksi. Jossain vaiheessa huomaat, että kaikille on enemmän kuin tarpeeksi. Soitat ystäville, perheenjäsenille, naapureille ja työtovereille koreissa, jotka ovat täynnä puutarhasi terveellistä hyvyyttä.

Mitkä ovat suosikkisi suurille satoille?

10 mikrovihreää, mikrovihreää tai itäneitä siemeniä kasvatettavaksi

Miksi on mielenkiintoista käyttää salaattikelloa?